En ekkel opplevelse

Den enbeinte skipper, mobiltelefoner og vann er ingen heldig kombinasjon. I fjor fikk jeg ny mobil fra jobben etter at jeg presterte å bade uten å ta mobilen ut av lomma. Forrige fredag endte det også med ny mobil, men denne gangen var omstendighetene litt smådramatiske.

Nå skal det sies at jeg ikke har for vane å bytte mobiler ofte. Jeg får som sagt mobil fra jobben, men jeg beholder dem gjerne flere år til de er utslitte, batteriet er for dårlig eller de kræsjer ofte.

Men det siste året har jeg altså byttet mobil to ganger. I fjor var jeg i Spania og badet i bassenget i bakgården til ferieleiligheten vi leide fra rederinnens jobb. Etter rundt 20 minutter i bassenget ba jeg yngstedattera mi om å hente mobilen ved solsenga slik at hun kunne ta et bilde. Hun fant den ikke…og da kom jeg på at den antakelig lå i lomma på badeshortsen. Det stemte…

Forrige gang mobilen druknet var det her…

Vel hjemme en uke etterpå fikk jeg ny fra jobben, en flunkende ny iPhone 7 som jeg har vært veldig fornøyd med. Så, sist fredag, var jeg ute på båttur på formiddagen ettersom den siste jobbvakta før min ferie satte i gang for alvor gikk fra 13 til 20. Jeg rakk faktisk en tur på kvelden også, men det er en annen sak…

Turen gikk fra Oksval på Nesodden til Oksenøya for å tanke både tanken og den store reservekanna. Nydelig vær, omtrent 30 grader, blå himmel og stekende sol. Jeg hadde god tid, tok en is på Oksenøya og kikket litt på hva Watski-butikken på stedet kunne tilby.

Deretter dro jeg rundt Borøya og ut lille Ostsund, så over i retning Nesoddtangen på utsidene av skjærene ved Vassholmene. Mobilen lå på høyre lår ettersom det var det eneste stedet der den ikke lå i sola, og jeg hadde kartet oppe på den ettersom iPaden har knust skjerm og må repareres.

Plutselig var det akkurat som om jeg duppet litt av, jeg våknet nemlig med et rykk og så meg rundt, ørlite ute av kurs, men ellers ikke noe spesielt. Helt til blikket falt ned på låret mitt, der det ikke var noen telefon. Jeg tenkte at den hadde vel glidd ned på dørken under førersetet, men det var det ingen. Heller ikke på siden av stolen eller i lagringsrommet på styrbord side.

For å gjøre en lang historie noe kortere så er mobilen borte. Søkk borte. Jeg har lett grundig, åpnet dørkplatene for å se om den på en eller annen umulig måte har klart å falle ned i batterirommet eller under motoren, men ingen mobil. Den er og blir borte.

Den eneste forklaringen jeg kan komme på er at jeg har reist meg, tatt opp telefonen for å ta et bilde og deretter fått et illebefinnende/svimt av slik at jeg har mistet telefonen over bord, og deretter har falt ned/glidd ned tilbake i førersetet. Det er det eneste som jeg kan komme på som forklaring på at den er borte.

Det er fysisk umulig at mobilen kan ha “hoppet” fra låret mitt og ut i sjøen…

Ut fra Oksenøya på en tidligere tur, bildene fra denne turen ligger i skyen…

Litt smådramatisk altså, og litt skremmende, spesielt med tanke på at jeg snart skal ut på drøye tre ukers båtferie alene til Sørlandet. Så jeg har bestilt legetime, men den får jeg jo ikke før etter Sørlandsturen. Vi får satse på at det går bra!

Det eneste jeg kan komme på som en mulig årsak er varmen og antakelig for lite drikke, selv om jeg synes jeg drakk mye. Hvis det da ikke er noe annet galt…

Ny telefon fikk jeg heldigvis på dagen, dro på jobb og fikk bestilt og hentet den før klokka 16, slik at jeg ikke ble mobilløs i ferien. Valgte å gå for en iPhone 8+, slik at jeg har en litt større skjerm, selv om den føles litt klumpete. Da må jeg betale et lite mellomlegg selv, men det får jeg tåle.

Aberet er imidlertid at jeg ikke får alle appene, bildene og programmene jeg hadde på den gamle mobilen før ca. 10. august ettersom jeg har glemt passordet til min iCloud-konto og det tar Apple 14 dager å sende meg et nytt!!! Er det mulig???

Jaja, bilder fra Sørlandsferien er i alle fall sikret, og onsdag til uka er det avgang!

%d bloggere liker dette: