På tokt til Sørlandet – del 2

Avreisen til årets båtferie ble utsatt helt til søndag morgen. Årsaken var både været og koffertproblemene. Kofferten skulle leveres til meg på Nesodden, men endte opp med å bli levert hos rederinnen!

Som jeg skrev i forrige innlegg om ferieplanene, så besluttet jeg tidligere i uka å utsette avreisen til lørdag. Først og fremst fordi kofferten min fra Frankrike-turen ennå ikke var kommet, deretter på grunn av det varslede uværet fredag.

Lørdag morgen ringte jeg derfor Gardermoen og lurte på hva de visste om kofferten. Da fikk jeg beskjed om at den var kommet og at den ble tatt med på en kjøring som starter klokken 15. Da kunne jeg regne med å få den levert rundt klokken 18. Jeg dobbeltsjekket at adressen var riktig og fikk dette bekreftet.

Så, rundt klokken 14.30 fikk jegv telefon fra en fyr som sa at han nå stod utenfor nummer 1 med kofferten min, men at ingen svarte når han ringte på?

Det viste seg at han stod utenfor boligen til rederinnen – på Frogner i Sørum, ikke på Nesodden!

Sukk…

Jeg oppga hennes adresse som midlertidig adresse fram til den 7, ettersom jeg dro rett til henne etter oppholdet i Frankrike, men snakket altså med SAS Ground Service på telefon i 11.30-tiden og fikk bekreftet at kofferten skulle leveres på Nesodden.

Men det gikk altså ikke…

Jeg fant derfor ut at det var like greit at han satte kofferten hos rederinnen, så kunne jeg hente den der. For gudene vet når jeg ville fått den hvis han måtte returnere den til Gardermoen for ny utkjøring! Søndag kveld? Mandag?

Dermed måtte jeg sette meg på ferga fra Nesodden til Oslo, ta toget fra Nationalteateret til Frogner, der rederinnen ventet med kofferten, og deretter ta første tog hjem igjen. Siden jeg da også mistet første ferge så tok det hele tre timer før jeg var tilbake!

Da dro jeg til yngstedattera mi, som også satt og ventet på en koffertleveranse, og ventet der en halvtime før den kom, og fikk etter ytterligere en halvtime med meg en bag og en koffert fra henne, som jeg skal frakte i båten til Kristiansand – der hun skal begynne på folkehøgskole – slik at hun slipper å dra med seg så mye på toget neste fredag.

Så skulle jeg dratt lørdag ville ikke avreisen ha vært før nærmere 20.30, og etter alt fartinga fram og tilbake (var et ærend i byen på formiddagen også), så orket jeg rett og slett ikke å tøffe avgårde! Dermed ble avreisen nok en gang utsatt, denne gangen til søndag morgen…

Ble litt bekymret da jeg sto opp om morgenen og det pøste ned, så jeg valgte å vente litt med å dra utpå ettersom jeg hadde et lite ærend på land og det ikke fristet særlig å gå ut av båten… Så jeg stelte litt med småting innabords, ryddet og vasket litt på uteplassen under kalesjen og tok fram fortøyningene som jeg skulle bruke underveis.

Stablet tingene til yngstedattera slik at de er litt unna vei, men samtidig lett å få ut når jeg ankommer folkehøgskolen hennes. Ser litt rart ut med koffert om bord i en båt, men skitt au!

Dro av gårde omtrent da det sluttet å regne, var vel nærmest bare yr igjen, og humret litt da jeg skremte naboene mitt litt. I en av båtene rett ved siden av meg hadde nemlig en hel familie med ender samlet seg på badeplattformen! Et litt pussig syn!

Det var litt grått da jeg passerte Nesoddtangen og satte kursen ut av fjorden, og litt vind, men bølgene var små og kom fra riktig retning og like etter at jeg hadde passert Steilene begynte det å klarne opp oh sola kom fram. Ved Steilene, både nord for og sør for, var det mange seilbåter ute, tror det er NM i Optimist-jolle som foregår. leste at seilasene måtte utgå fredag på grunn av været.

De fleste båtene jeg så denne formiddagen var på vei inn i fjorden og det var ikk så veldig mange jeg så heller, så sesongen er nok på hell for de som tar båten tidlig opp. Tross alt var det jo søndag og etterhvert fint vær, så jeg hadde vel ventet litt flere båter utpå. Da jeg nærmet meg Askholmene tittet jeg akterover og så at Kielferga nærmet seg. Jeg synes den hadde god fart og ble litt usikker på om jeg ville rekke over langt nok på Håøyasiden uten å komme i veien, så jeg valgte å stoppe og innta noen brødblingser. Viste seg at jeg nok var for forsiktig denne gangen, det varte og rakk før Color Magic dukket opp…

Hadde dermed kastet bort litt tid, men greit med en liten pust i bakken også med tanke på at jeg ville prøve å komme så langt som mulig før det ble mørkt. På webkameraet så jeg at det var nok av plass på Oscarsborg, og selv om det var fristende å ta en liten stopp der, så kjørte jeg rett og slett forbi denne gangen.

Deretter gikk turen prikkfritt utover Drøbakssundet på Hurumsiden, fikk litt hjelp av strømmen, men ikke mye. Passerte Villa Malla omtrent so beregnet, og litt før klokka sju kjørte inn i havna i Horten. Selv om jeg kunne ha spart litt tid på å kjøre forbi på yttersiden, så klarte jeg ikke å motstå fristelsen til å ta en liten timeout i tre knop i den lille Hortenkanalen…

Passerte blant annet Nesoddenferga Huldra, den eldste på sambandet, og som fungerer som reserve når noen av de andre må på service. Denne gangen var det tydeligvis Huldra som var på service.

Hadde klokka vært noen timer yngre ville jeg lagt til ved Sykehusbrygga og tatt en kaffe og en vaffel på Kafe Breda, men nå var alt stengt, så da var det bare å plukke ned vimpelstanga og kjøre inn i kanalen.

Jeg virkelig koser meg når jeg kan kjøre gjennom denne kanalen!

På Facebook-siden til På tokt med Bergtatt har jeg lagt ut en “minutt-for-minutt”-video (fikk ikke med meg den første bropasseringen). Se den her.

Deretter kom jeg ut av kanalen i passe tid til å treffe fint med tanke på å unngå Bastø-fergene, så da var det bare å gasse på forbi Bastøy!

Jeg var litt usikker på om jeg skulle gå inn til Åsgårdstrand, men endte på at jeg skulle satse på Østre Bolærne. Også webkameraet der viste at det var god plass i gjestehavna, så jeg durte forbi Slagentangen og et skip som ventet på kaiplass der, med kurs rett på Bolærne.

Sola gikk ned mens jeg passerte Tønsberg (langt inne i skjærgården dog) og som vanlig ble lyset som kommer etterpå, før mørket senker seg, helt fantastisk!

Jeg la vel til ved Østre Bolærne rundt klokka 22, så det ble en lang, men flott tur! Håper jeg er like heldig med været på resten av båtferien, da skal jeg jaggu meg ikke klage! Noen-og-tjue grader passer meg utmerket, når det nærmer seg 30 og slikt synes jeg det blir for varmt!

Siste bilde ut er tatt nå i dag tidlig. Dagens etappe blir noe kortere, da jeg tar en overnatting i Stavern. Båten til venstre på bildet er forøvrig eid av en fra forumet på Båtplassen. Fikk en hyggelig prat med ham nå før frokosten, men glemte å spørre om brukernavnet.

Avreise herfra blir vel om en times tid, skal først ta en liten spasertur og se på utsikten!

%d bloggere liker dette: