På tokt til Sørlandet – del 9

Etter å ha satt ny rekord med Bergtatt, og endt opp i selveste Farsund, så tok skipperen en pust i bakken og bevilget seg et ekstra døgn i kaperhovedstaden.

Dette var delvis begrunnet med været, men også fordi jeg trengte en liten pause. Og jeg hadde ikke så veldig lyst å tenke på at når jeg først dro fra Farsund så var det samtidig begynnelsen på slutten av ferien.

For jeg ville jo snu baugen hjemover og begynne på returen når jeg dro fra Farsund, og det hadde jeg egentlig ikke så veldig lyst til…

Været var ikke helt tipptopp på dag to heller, det blåste litt, men ikke mer enn at jeg fint ville klart meg, men det skulle også regne en god del.

Det meste av formiddagen regnet bort, men ved lunsjtider var det klarnet opp og jeg tok meg en rusletur i byen, som var en sjarmerende erketypisk sørlandsby.

Farsund ligget jo på Lista og kvelden før fikk jeg ideen om å ta en buss til Vanse for å oppleve det berømte Brooklyn Square – der amerikansk livsstil og kultur blir tatt vare på. Det er jo ganske spesielt.

Bussturen til Vanse tok bare rundt ti minutter og da vi nærmet oss kom det masse amerikanske flagg og bannere langs veien slik at det ikke skulle være noen tvil.

Jeg hadde gledet meg til å ta en burger og milkshake på 8th Avenue – en restaurant med typisk amerikansk 50-tallsstil – men ble møtt av et skilt som fortalte at den var lagt ned og at man søkte etter nye eiere.

Dermed ble det boller fra Extra til lunsj istedenfor… Men jeg rakk et besøk i butikken Trunken, som kunne by på det meste av amerikanske produkter, inkludert både cowmoyboots, Stetson-hatt og møbler!

Hadde jeg spilt i rockabilly-band eller country-band kunne jeg handlet inn et par kule skjorter, men det ble med titten denne gangen. Prisene var ikke amerikanske, for å si det slik…

Et merkelig fenomen dette. Lurer på om hele befolkningen i Vanse er like gira på USA, eller om det er en egen klikk?

Etter bollene fra Extra ble buss tilbake til Farsund og deretter kveldsmat i båten.

Dagen etter var det på tide å tenke på returen, noe du kan lese om på mandag!

 

%d bloggere liker dette: