Vårens vakreste eventyr

Også i år blir det båttur til Holmsbu – for å delta på den etterhvert så tradisjonelle vårløsningen for meg, rockefestivalen We Låve Rock. “Vårens vakreste eventyr” kaller jeg det gjerne for.

Turen til Holmsbu i slutten av mai løper av stabelen som planlagt, selvsagt! Den blir riktignok noe annerledes i år enn før.

We Låve Rock har fram til nå blitt arrangert på låven på Holms gård, få minutters spasertur fra gjestehavna i Holmsbu. Det har vært en perfekt tur der vi etterhvert har blitt flere progrockere som har tatt båten til Holmsbu og overnattet der mellom konsertene.

Tre progbåter på rekke og rad i 2017 – Bergtatt for anledningen med oransje kalesje…

Det å bare kunne spasere ned til båten, ta et lite nachspiel om bord med gode progvenner og deretter tøffe hjemover søndag formiddag, har blitt en koselig og kjær tradisjon.

I år blir det imidlertid noe annerledes. Fortsatt skal “progsnekka” tøffe til Holmsbu og legge seg der, men fra i år er selve festivalen flyttet til Grønsund gård på Storsand, på den andre siden av Hurum-halvøya. Dermed er det satt opp festivalbuss til og fra Holmsbu.

Sjarmen med å ta den lille spaserturen til og fra låven er dermed borte. 

Løsningen ville jo normalt vært å legge seg til i Sætre og komme seg til låven derfra, men gjestehavna i Sætre er ikke fullt så koselig som Holmsbu, og i tillegg kommer mange av de som skal på festivalen til å overnatte i Holmsbu, og dermed blir det altså satt opp buss derfra. Da har vi som kommer med båt – i alle fall noen av oss – bestemt oss for å dra dit som vanlig.

Grønsand gård

Så får vi se om det fungerer, eller om det blir Sætre neste år. For meg er jo turen til Holmsbu en nærmere tre timers omvei framfor å bare tøffe rett til Sætre, men det har litt med idyllen å gjøre da… Og ikke minst været. Blir det for dårlig vær legger jeg meg til på Sætre. Jeg har jo måttet gjøre det én gang før.

Da ble jeg hentet i Sætre og kjørt til festivalen fredag, kjørt tilbake på kvelden, for deretter å ta båten videre til Holmsbu dagen etter – da været var bedre – og få med meg dag to på “riktig måte”.

Siden jeg allerede da har vært på to ukers sørlandsferie, så blir egentlig ikke dette det offisielle startskuddet for årets sommersesong, men flott blir det uansett!

Klar for låverock! Ny låve i år!

 

 

%d bloggere liker dette: