Tre måneder

I dag er det på tide å feire et jubileum igjen. Det er nemlig på dagen tre måneder siden jeg ble båteier og hentet Bergtatt hjem til Nesodden. 

IMG_1347Det var med litt sommerfugler i magen at jeg satte kursen mot “Padda” på Nordstrand sammen med yngstejenta. Vi tok bussen fram til Bekkelaget og gikk av like ved bensinstasjonen for så å gå bak den og ned til det flotte anlegget der Bergtatt lå. Møtte selgeren der og gikk om bord i båten, undertegnet kontrakten, fikk en rask gjennomgang over hva og hvordan, og deretter var det bare å kaste loss.

Dere kan lese mer om det her: Henter båten i dag og her: Begivenhetsrik hentetur.

Det har vært et par ganger disse månedene at jeg har lurt på hva jeg har rotet meg opp i, men jeg kan likevel ikke si at jeg noengang seriøst har angret på beslutningen!

Det har vært tre fantastiske måneder med opplevelser i kø, og en ganske så bratt lærekurve og en voldsom innhøsting av erfaringer på kort tid!

Det kan dere forsåvidt også lese mer om her: Årsoppsummering

Men selv om jeg har det flott med båten er jeg redd for at den nok vil virke ganske negativt inn på min sivilstatus… Jeg er jo veldig singel, og nå som jeg begynner å bli en gammel gubbe har jeg vel mer eller mindre innsett at det kommer til å være slik de årene jeg har igjen.

Det hjelper jo ikke akkurat på mulighetene at jeg for tiden har vanskelig for å unngå å komme inn på båtrelaterte temaer i omtrent hver eneste samtale… Det og trommer…

Ved siden av ungene mine og jobben er det stort sett disse temaene og interessene livet mitt dreier seg om for tiden, jeg har jo hverken tid eller interesse for noe annet!

Og det er egentlig helt greit, jeg har jo tidligere vært inne på hvorfor jeg trives så godt om bord i båten, så jeg har det faktisk veldig bra akkurat nå, i alle fall når jeg er sammen med ungene, om bord i båten eller sitter bak trommesettet….

Men dette skal jo dreie seg om båt, og da kan jeg avslutte dagens blogginnlegg med noe jeg jo forsåvidt kunne laget et eget innlegg om, men som jeg slenger inn på tampen her, nemlig dagens båtrelaterte innkjøp….

Jeg skrev jo for noen dager siden at jeg så for meg en noe grundigere oppussing av båten enn først antatt på grunn av lekkasje, men etter å ha konferert med noen mer båtkyndige enn meg, er det ikke sikkert at denne lekkasjen er så alvorlig som jeg trodde, og har ødelagt så mye som det så ut som. Jeg har fått tips om hvordan jeg skal finne ut hvor lekksjen kommer, prøve å tette den og så se hva som skjer.

Klarer jeg å få båten tett, kan det hende at jeg kan utsette den planlagte og veldig grundige oppussingen og gå tilbake til den opprinnelige tidsplanen.

Hvis lekkasjen blir tettet vil båten fort bli kvitt fuktigheten, og da kan det hende at det bare er mindre reparasjoner jeg må gjøre. Fuktskadene virker ikke så omfattende som jeg først trodde, og det er ikke noe vond lukt i kabinen, så det er neppe snakk om noe råte eller mugg foreløpig.

IMG_3049I dag stakk jeg derfor innom Maritim på Slependen og handlet med meg to tuber med “Captain Tolley’s Creeping Crack Cure”.

Dette er et tetningsmiddel som jeg skal sprøyte inn ved vinduslisten der jeg tror lekkasjen er. Tetningsmiddelet finner deretter, for å si det enkelt, lekkasjepunktet selv og tetter det. Virker dette slik det er ment, vil jeg fort merke forskjell i båten etter det de mer erfarne sier.

Så jeg skal prøve dette kanskje allerede i dag, senest på lørdag. Så kommer jeg til å gi tilbakemelding her om hvordan det gikk!

Jeg håper å få tatt en tur eller to med båten i helga, nå er det jo meldt minusgrader en periode framover, så jeg må benytte enhver anledning jeg har til å komme meg ut med båten!

Nå er det ikke veldig mange minusgrader det er snakk om, og i tillegg er det meldt sol omtrent hver dag neste uke, så jeg ser ikke noen fare for at det kommer noe særlig med is ennå, det må vel bli enda kaldere en periode for at det skal skje, men jeg er veldig klar over at det går styggfort mot et lengre opphold i turaktiviteten…

Men først altså: Tetting! Krysser fingra!

Related Images: