Musikk til båtlivet – og videoene

Endelig et innlegg i bloggen som ikke dreier seg om korunaviruset! Denne gangen skal det dreie seg om videoredigering og musikk, Jeg lager nemlig en del slideshows og videoer fra båtturene mine, og har nylig begynt å lage min egen bakgrunnsmusikk til disse fordi det er blitt vanskeligere å bruke rettighetsbelagt musikk. Nå legger jeg ut disse filene til gratis nedlastning hvis det er noen som har lyst til å bruke dem til sine egne båtvideoer.

Bilder som dette krever rolig og avslappet bakgrunnsmusikk…

I fjor høst oppdaget jeg ved flere anledninger at musikken som jeg la på disse videoene ble fjernet av de automatiske algoritmene til Facebook og YouTube ved opplasting. Disse algoritmene gjenkjenner kjente låter og fjerner dem på grunn av opphavsrettigheter. Det er jo greit nok, men videoer og slideshows uten musikk blir ganske kjedelig å se på i lengden.

Derfor begynte jeg så smått i fjor høst å lage litt enkel bakgrunnsmusikk selv. Jeg er dog ingen musiker (spiller trommer, men kan ikke noe annet instrument eller lese noter), så dette er ikke avanserte saker, men man kan gjøre mye med en PC og tilgang til samples, loops og slikt!

Jeg finner noen loops og samples som jeg liker, gjerne etter at jeg på forhånd har en grunnide om hva jeg ønsker å lage – så prøver og feiler jeg litt, prøver å finne ut hva som passer sammen: Hvilken type trommegroove skal jeg ha, skal jeg ha en akustisk bass, synthbass eller litt funky? Hvor raskt skal låta være, toneart osv. osv. Deretter arrangerer jeg dette og mikser til jeg er fornøyd. På noen få låter spiller jeg selv her og der, men stort sett ikke. 

Etter at jeg begynte med dette har jeg fått flere positive tilbakemeldinger fra folk som har sett videoene og hørt på musikken jeg har puttet på. Jeg har fått meldinger både på Facebook og på e-post, så etter disse tilbakemeldingene har jeg bestemt meg for å legge noen av disse “låtene” ut her, til fri benyttelse for andre som kanskje har opplevd det samme og som trenger litt bakgrunnsmusikk til filmene sine.

Mens dette krever litt mer sinna og rockete musikk!

Dette er jo hovedsaklig tenkt å ligge i bakgrunnen, så det er mye gjentakelser og ikke en vanlig låtoppbygning, med vers, refreng, bridge og slikt, selv om jeg prøver å variere litt. Alt er selvsagt instrumentalt og stort sett alle er ganske rolige, men forhåpentligvis ikke for kjedelige eller søvndyssende!

Jeg er jo ute etter en koselig stemning når jeg lager videoene, så dermed blir det litt rolige og forhåpentligvis stemningsfulle lydkulisser av dette. Ikke for det, jeg har noen raskere også, som passer bra hvis det er filmkutt med dårlig vær eller båten i full fart…

Hvis noen finner ut at dette er noe de kan bruke til sine egne videoer eller bildespill, så er det altså bare å laste ned og bruke fritt. Jeg vet jo egentlig ikke om det er så mange flere enn de som har kontaktet meg som synes disse “musikkteppene” er noe særlig å bruke, men det er jo ikke noe særlig ekstraarbeid for meg å legge dem ut her heller, så da prøver vi det.

Og, bare for å ha sagt det: Jeg innbiller meg ikke at dette er av en slik kvalitet at noen vil betale for det, men hvis noen mot formodning ønsker å bruke noen av disse snuttene i kommersiell sammenheng, er de IKKE gratis. Misbruk vil bli anmeldt og krav sendt! Til privat bruk er de altså gratis. Nærmere om bruken av disse står på siden som jeg har lagt dem ut på.

Jeg lager til stadighet nye snutter, men kan ikke love at jeg legger ut noe regelmessig. Jeg har plukket ut en bunke nå med snutter jeg synes er greie, så kommer det nye når jeg har fått laget noe som jeg synes kan legges ut.

Filene har jeg lagt ut på denne siden, pluss som nytt valg i menyen øverst under fanen “Ressurser” (som fram til nå har hatt navnet “Tips”. I tillegg kan du høre lite utdrag fra en av disse låtene under. Den synes jeg i alle fall selv er ganske stemningsfull – passer bra til bilder og video fra en lat sommerdag!

%d bloggere liker dette: