Knallstart på året for båtbloggen

Til tross for få båtturer og koronakrise har 2020 så langt vært et knallår for denne båtbloggen, såpass bra at jeg nesten ikke kan unngå å skrive noen linjer om det!

Om det er jeg som plutselig har begynt å skrive mye bedre eller om det er andre årsaker er ikke godt å si, men både i januar og februar hadde jeg omtrent dobbelt så mange lesere som både i fjor og året før. Og i mars og april satte jeg også ny rekord.

Gjestehavna i Mandal

I mars satte jeg ny besøksrekord, med over tre ganger så mange lesere enn vanlig – over 3.300 unike brukere var innom (ja, dette er ikke rosabloggtall, men likevel bra til å være en sær båtblogg!). Det er imidlertid mer forståelig ettersom dette var måneden koronaviruset og tiltakene slo til for alvor. Det meste leste innlegget er selvsagt det som fortsatt er festet øverst på siden – om stengte gjestehavner – men økningen fra januar og februar fortsatte også inn i mars uavhengig av akkurat dette innlegget, som ikke ble publisert før 26.mars. 

Innlegget jeg skrev 13. mars om hvordan de forskjellige gjestehavnene forberedte seg på koronasituasjonen (dagen etter at de første strenge tiltakene ble innført) er det nest mest leste innlegget i år.

Når det gjelder lesertallene så bruker disse tradisjonelt å ta seg kraftig opp i april måned, og holde seg ganske stabil til september, deretter faller interessen ganske mye. Slik har det vært alle år. De fleste leser båtbloggen min i det som er hovedsesongen. 

I år blir det litt annerledes, ettersom mars måned altså endte opp med å bli den beste måneden noensinne, og april leverte også så det suste og ble også den beste aprilmåneden noensinne med såvidt over 3.200 unike brukere. Dagsgjennomsnittet er også høyere enn noensinne, og både i mars og april nådde jeg over 100 unike brukere om dagen. Dette ligger gjennomsnittlig rundt 30 bruker over det som er vanlig i snitt.

Så får jeg bare håpe at jeg klarer å holde på interessen utover våren og sommeren! Tallene viser at når noen først er inne på sidene, så leser de gjerne flere innlegg og sjekker ut mange av oversiktene mine. Spesielt er oversikten og vurderingene mine over de gjestehavnene jeg har besøkt stadig vekk noe av de mest populære faste sidene.

Resö har jeg kun besøkt med gamlebåten, får kanskje ta en stopp der i år? Populært å lese om!

Den gjestehavna som topper øverst på lista er Resö i Sverige, noe overraskende synes jeg, jeg har ennå ikke lagt til der med nybåten, men det er altså den som er mest lest noensinne i gjestehavnsoversikten. I løpet av de tre siste månedene er det imidlertid Tjuvholmen i Oslo og Fjällbacka i Sverige som har vært de mest besøkte.

At jeg har fått endel nye lesere kan statistikken også avsløre – stadig flere leser “Om Pequod” – der jeg presenterer meg selv – og ikke minst “Om båten/e”.

Nå i mai roer det seg vel kanskje litt, men om jeg klarer å beholde noen av de nye leserne, så blir jeg veldig glad!

Nå skriver jeg uansett denne bloggen som en slags dagbok/loggbok for meg selv også, men det er alltid hyggelig å ha flere lesere. Jeg vet av tilbakemeldingene jeg får at jeg har flere faste lesere, og det setter jeg også stor pris på! Her i gården er det nok mer snakk om kvalitet enn kvantitet når det gjelder lesere… 😀

%d bloggere liker dette: