Ny rekord for bloggen

I går satte denne bloggen en ny rekord. Aldri har jeg hatt flere lesere enn det jeg har hatt nå! Jeg trodde at det vil roe seg noe og komme ned på normalt nivå etter at koronarestriksjonene begynte å lette, men istedenfor har det bare fortsatt på samme høye nivå, og det er jo veldig gledelig!

Jeg har flere ganger nevnt at jeg ikke akkurat har rosablogg-tall når det gjelder antall lesere, men så er jo selvsagt ikke det målet mitt heller. Men om folk har glede av å lese om mine båtturer, tips, erfaringer, tabber og vurderinger av gjestehavner, så er jo ingenting bedre enn det.

Samtidig fungerer jo denne bloggen nærmest som en slags loggbok for meg selv, så når Alzheimeren slår til, kan jeg jo alltids lese litt om gamle turer og opplevelser her!

Bloggen fikk et kraftig oppsving i mars/april og særlig et par saker jeg skrev om konsekvensene for gjestehavner og båtfolk ble mye lest. Jeg hadde også en artikkel om stengte og åpne gjestehavner som nok er den overlegent mest leste i år.

Etter at gjestehavnene åpnet og båtfolket kunne tøffe rundt – i alle fall i Norge – med god samvittighet, så regnet jeg egentlig med at interessen ville dabbe av, men det har den altså ikke gjort.

Vanligvis er jeg fornøyd hvis jeg har rundt 50 unike brukere/lesere om dagen, og hver gang jeg har kommet over 1.000 unike brukere/lesere en måned, så har jeg vært ekstra fornøyd. Om bare én eller to leser bloggen og leser noe nyttig eller underholdene, så er jeg egentlig fornøyd, men det har stabilisert seg de siste årene på mellom 45 og 55 lesere om dagen.

2016 er det absolutt beste året for denne bloggen – kanskje fordi det var den første hele sesongen jeg hadde som båteier etter at jeg ble amputert? I alle fall hadde jeg 19.302 unike brukere/lesere det året – og det er det beste året jeg har hatt. Etter dette har det gått litt ned og variert litt og i fjor var jeg nede i litt over 15.000 unike brukere.

Men i år har det vært annerledes, allerede fra starten av. Vanligvis ligger jeg litt under 1.000 brukere de første månedene av året (og de siste), mens det fra mars/april og fram til rundt september vanligvis er ganske gode lesertall.

I år har jeg aldri ligget under 1.000 lesere, og i både mars, april, mai og juli hadde jeg godt over 3.000 i måneden, i juni manglet jeg 24 lesere på å bikke 3.000-tallet!

Og i går passerte jeg rekordnoteringen på 19.302 unike brukere – med nærmere fire og en halv måned igjen av året har jeg altså flere lesere enn jeg noen gang har hatt i løpet av et helt år. Akkurat nå i skrivende stund er tallet 19.425!

Hvis vi holder januar og februar utenom, er det daglige tallet gjennomsnittlig godt over 100, og med de to månedene inkludert er det gjennomsnittlige antall lesere per dag 86 – altså nesten dobbelt så mye som årene før.

Så dette blir uansett et knallår! 

Forøvrig er det greit å ta med at jeg måler dette i unike brukere, ikke i treff eller hits (som registrerer alle sider/artikler som en unik bruker klikker på). Som sagt er dette ikke rosabloggertall, men som en smal blogg for båtfolk er jeg mer enn fornøyd!

Det var litt selvskryt og statistikk – i morgen kommer det et nytt innlegg om årets båtferie!