På handletur til Sætre…

Det ble en tur utpå også mandag. Jeg hadde egentlig fri til og med i dag og hjemmekontor torsdag og fredag, men været var ikke så fristende, så istedenfor en ukestur så sa jeg meg fornøyd med en tur til Sætre i flott høstvær mandagen. At det ble Sætre er en tilfeldighet, men det er en liten forhistorie bak…

Etter at jeg ble amputert i 2015 søkte jeg, under tvil, om å få en elektrisk scooter. En slik på fire hjul som humper avgårde i fem knop. Jeg har et slags hat/kjærlighetsforhold til den. Når jeg bruker den føler jeg meg som både gammel og funksjonshemmet – sykehjemmet neste, for ellers klarer jeg meg jo kjempebra med ett ben mindre. I full jobb, båtturer hele året, trommis i band, fjellturer om sommeren osv.

Så når jeg setter meg i den har jeg mest lyst til å ta på meg hettegenser og solbriller…

Men samtidig var det båten som var hovedårsaken til at jeg søkte om å få scooteren – jeg har nemlig ikke lappen eller bil. I 2015 bodde jeg også noe lenger fra hjemmehavna enn jeg har gjort det siste halvannet året, og ned til havna er det en lang bakke fra busstoppet. Om vinteren, med dårlig balanse, krykke og glatt is så jeg ikke fram til å prøve meg på den turen…så da søkte jeg om en slik scooter.

Og den har fungert etter hensikten. I tillegg har jeg brukt den til å kjøre til butikken for å handle, da jeg bor slik at nærmeste dagligvarebutikk ligger tre busstopp fra der jeg bor, og den jeg foretrekker fem busstopp. Nå i koronatiden har jeg også brukt den til å kjøre ned til brygga der ferga går over til Oslo, når jeg skal på jobb eller har andre ærender i byen. Så slipper jeg å sitte i en buss. Siden jeg er i en risikogruppe tar jeg ingen sjanser.

Selv om jeg nå bor like ved båthavna, så bruker jeg den gjerne for å komme meg ned dit hvis jeg skal ha med meg mer enn bare en liten sekk. Når jeg skal på langtur kjører jeg først ned bagasjen jeg skal ha om bord, så kjører jeg den hjem igjen og går ned til havna – ettersom jeg ikke vil la den stå der nede i flere uker. 

OK, lang innledning, men som dere skjønner, selv om jeg egentlig ikke liker å bruke den, så har den sin nytteverdi!

Da jeg kom tilbake fra båtturen lørdag og begynte å kjøre hjemover, merket jeg fort at noe var galt, og det viste seg at det venstre bakhjulet hadde punktert. Jeg valgte å kjøre forsiktig hjem og har kontaktet det lokale hjelpemiddelkontoret. De skal komme og bytte dekk i løpet av uka – for det måtte bestilles.

Mandag hadde jeg behov for å handle inn litt matvarer. Siden det er litt tungvint med buss til og fra og jeg egentlig ikke skulle storhandle og derfor syntes det ble litt overkill å ta taxi fram og tilbake (har et halvt TT-kort, men bruker det helst om vinteren), så fant jeg ut at jeg kunne kombinere dette med båttur!

Og da falt valget på Sætre, der både Kiwi og Extra ligger en kort og ustrabasiøs rusletur fra gjestehavna! Så derfor tok jeg båten til Sætre for å handle inn en pose med brød, litt pålegg og middagsmat for et par dager! :lol:

Det var jo helt nydelig vær utpå og stort sett vindstille. Jeg tok på meg “vinterdressen” – men selv om det var litt kjøligere mandag enn det var på lørdag, så måtte jeg trekke ned glidelåsen og lufte meg litt med en gang jeg satte meg ned.

Så på returen tok jeg den av meg, satte på litt lunk fra Wallasen og en ekstra genser og hadde det storveis!

Ikke mange båter å se utpå denne mandagen. Jeg dro på utsiden Ildjernet og på innsiden av Fyrsteilene og deretter på vestsiden av Søndre Langåra, forbi Dragsund (bare en eneste båt som lå der) og inn til Sætre. God plass der, for å si det slik.

Havna stengte 12. oktober og et svart trekk var plassert over automaten. Vann og strøm avstengt, men jeg skulle jo uansett ikke overnatte, så det var helt greit.

Ruslet opp til butikken, handlet det jeg skulle og tok meg en liten rastepause om bord med den siste kaffeskvetten jeg hadde med meg hjemmefra før jeg dro hjemover. Var i Sætre i litt over én time, ville inn i hjemmehavna før det begynte å bli mørkt – noe jeg alltid prøver på i hummersesongen.

Tok en liten æresrunde via Bergholmen og Oscarsborg på hjemturen, som da gikk på innsiden av Landsteilene, men på utsiden av Ildjernet.

Møtte lasteskipet Zuzanna ved Fagerstrand. Det er litt merkelig, men jeg støter på akkurat det skipet til støtt og stadighet. Jeg vet det går i omtrent fast rute ut og inn fra Oslo havn, men jeg har støtt på det skipet sikkert dobbelt så mange ganger som en annen gjenganger – Gullha.

For noen år siden skrev jeg litt om Zuzanna her i båtbloggen.

Neste tur utpå blir vel ikke før tidligst søndag, tror jeg. Skal være barnevakt for papegøyene til eks-rederinnen fra torsdag kveld til lørdag kveld. Jobber tidlig mandag og tirsdag, men de vaktene kan jeg ta fra båten, og det gjelder forsåvidt også de tre påfølgende kveldsvaktene. Kanskje blir det gjemmekontor hele uka? Været avgjør som vanlig, men jeg bør helst ligge i en havn med strøm da.

Har fremdeles lyst til å komme meg til Halden før året er omme, og det nærmer seg med stormskritt november…så vi får se hvor jeg ender opp.