Endringer i båtferieplanene

Det har blitt noen endringer når det gjelder det lange toktet jeg skal ut på i vår/sommer/høst-sesongen. Jobben har nemlig hatt problemer med å få feriekabalen til å gå opp. For meg betyr det at jeg må omrokere på en ferieuke, men også at jeg kan få mellom en og tre uker mer i båten, ikke mindre!

Da jeg skrev om mine ferieplaner og opplegget for årets båtferie tidligere i vår, så kunne jeg jo fortelle at jobben hadde gitt meg klarsignal for å jobbe fra båten i perioden fra og med 18. mai til og med 2. juli.

Så skulle jeg tilbake til Østlandet og jobbe fysisk tre uker i juli, samt ta den tradisjonelle ferieuka på fjellet sammen med ungene siste uka i juli.

Deretter skulle det etter planen bli ren båtferie fra og med 2. august til og med 26. september.

Men da jeg skrev om denne planen måtte jeg ta et lite forbehold om at jeg også fikk godkjent den siste delen, altså feriesøknaden. I skrivende stund er den ikke godkjent, og det har blitt noen endringer underveis.

Det er nemlig så mange på jobben som har søkt ferie i slutten av juli og begynnelsen av august, at jobben får problemer med å få det til å gå opp. Slik det ser ut som nå, uten at jeg kan garantere det, klarer jeg å beholde juli-uka slik at fjellferien, som vi vel har hatt som tradisjon siden 2004 eller 2005, går som planlagt, mens jeg har sagt ja til å jobbe den andre uka i august.

Gjemmekontor i Grimstad i fjor

Jeg drar fortsatt tilbake til båten den første uka i august og tar dermed også uke to som gjemmekontor om bord. Så flytter jeg den uka som ferieuke til høsten, slik at jeg får ferie helt fram til og med 3. oktober!

Så må vi ta i betraktning at den gradvise gjenåpningen både av Oslo og Norge gjør at det i skrivende stund er høyst usikkert om jeg faktisk MÅ tilbake til Østlandet de to første ukene i juli. Meningen er jo å jobbe fysisk i jobbens lokaler i tre uker i juli.

Signaler også fra jobben KAN nemlig tyde på at det fremdeles blir hjemmekontor i uke 27 og 28 (5. juli til 18. juli). Selv om jeg ikke er overvettes begeistret for å befinne meg på båttur i fellesferien, så kan det likevel ende opp med det. Noe som da kan gi meg to uker til i båten. Jeg skal uansett hjem den 18.juli.

Totalt sett kan jeg da – i beste fall – ende opp med ytterligere tre uker i båten i sommer/høst. Det blir vel nesten 16 uker til sammen i båten i så fall! Først to strake måneder fra 18. mai til 18. juli og deretter det samme fra 2. august til 3. oktober! Og jeg som i fjor skrev at jeg nok aldri kommer til å oppleve en slik båtsommer som jeg gjorde da…

Så jeg klager ikke! 🙂

Jeg er dog litt spent på hvordan siste del av båtferien kan bli. I fjor ble det retur til båthavna 16. september, i år blir det over to uker senere. Vi får satse på at det blir mindre regn og mindre vind på den tiden i år enn det ble i fjor.

Da skulle jeg egentlig ha vært hjemme lenge før den 16. september, men ble forsinket på grunn av (u)været. Lå fem dager i Mandal og fire dager i Krukehavn og jobbet natt mens det blåste og pøste ned rundt meg!

Krukehavn i fjor. Ikke det verste stedet å ligge…Dette ble vel tatt på avgangsdagen etter at vinden hadde roet seg betraktelig!