Ekstra skjerm i båten

En av de tingene jeg savnet da jeg jobbet fra båten i fjor, var den luksusen å ha tre skjermer til disposisjon når jeg jobbet. Det ble litt mer slitsomt og satte krav til høy oppmerksomhet og årvåkenhet å bare ha én liten PC-skjerm til disposisjon når jeg jobbet. Nå har jeg hentet en ekstra skjerm hos jobben, og får dermed en enda bedre arbeidssituasjon om bord.

I år blir det en ekstra skjerm i tillegg…

Når man jobber hjemmefra og fra båten, så foregår kommunikasjonen med de som sitter på jobben, i de fleste tilfellene vaktsjefene, som koordinerer og prioriterer oppdragene, digitalt. I begynnelsen brukte vi Skype, men etter hvert gikk vi over til Slack. I tillegg følger jeg egne spesialtilpassede Twitterfeeder samt egne feeder fra andre medier og byråer.

Når disse ligger skjult bak faner mens jeg jobber i en annen fane, så krever det veldig mye oppmerksomhet når jeg bare jobber med én skjerm. Jeg har løst noe ved å dele skjermen i to, og å bruke Slack på mobilen, men det har jo ikke vært helt optimalt.

Hjemme har jeg gjerne hatt Chromebooken åpen ved siden av den stasjonære PCen.

Men nå kan jeg koble til en ekstra skjerm, også når jeg er i båten, og dermed få bedre oversikt.

Gleder meg til å prøve dette ut, og kommer nok til å ta en vakt eller to denne uka fra båten, for å tørrtrene litt på det nye opplegget og være sikker på hvordan jeg gjør det, og ikke minst se at det fungerer!

Når jeg skal ut på en så lang tur som jeg gjør denne sommeren, er det jo viktig med optimale arbeidsforhold om bord – og det har jeg nå tatt et godt skritt mot.

Skjermen jeg skal ta i bruk nå er vel nesten dobbelt så stor som skjermen til den bærbare, så det blir en klar forbedring! Må bare prøve ut om jeg skal ha den over den bærbare PCen, eller på siden, slik jeg er vant til. Men plassen om bord er jo litt begrenset, så mulig at jeg prøver meg fram litt til hva som fungerer best.

3 tanke på “Ekstra skjerm i båten

  1. Hei
    I min Tristan 870 har jeg montert en tv på veggstativ som skjerm nr. 2. Det frigir plass på arbeidsbordet.
    🙂

    1. Ikke dumt – jeg har jo en liten TV om bord også, som jeg ikke har brukt mye, men har en Chromecast liggende i båten og har brukt den litt. Jeg jobber jo stort sett fra cockpiten, kun et par ganger på høsten i fjor at jeg trakk ned i forkabinen for å jobbe, og har derfor ikke noe plass til å veggmontere. Ekstraskjermen er imidlertid så stor at jeg nok kommer til å benytte den også når jeg bruker Netflix, Rikstv og NRK.

  2. Sånt gir både mer effektivitet og båt-hygge! 🙂
    Sender deg et bilde som antyder løsningen i akterkabinen (som har en annen utforming i Tristan 870 enn Tresfjord 29).

Kommentarer er stengt.