Tåkete årstid og vintersesong

Også her i båtbloggen begynner det å nærme seg vintersesong. Det betyr at det blir noen færre innlegg de nærmeste månedene. Så mange turer har jeg heller ikke å skrive om. Været har satt en stopper for det.

Vintersesong i båtbloggen betyr at jeg går ned fra tre innlegg i uken til to. Så istedenfor å legge ut innlegg på mandag, onsdag og fredag, som har vært standard lenge nå, så går jeg over til å legge ut saker kun på tirsdag er og torsdager. 

I utgangspunktet i alle fall!

Jeg skriver jo innlegg ikke bare for å skrive og ha noe nytt hele tiden, men fordi jeg har noe på hjertet. Stort sett har jeg mye på hjertet, så det er ikke noe problem å finne noe å skrive om, men jeg skrur altså litt ned på tempoet i månedene framover.

Nå er det slik at det kan dukke opp innlegg innimellom også, plutselig har jeg vært ute på tur og skrivelysten er i gang – og kanskje får vi tettet forkabinen slik at det ikke kommer inn noe vann nå i vinter!

Biltema-pumpe.

Akkurat det siste er jo noe som skjer nå, ettersom det fortsatt mangler å støpe på venstre side av luka foran i forkabinen. Det må til for å få festet luke ordentlig, slik at det ikke kommer inn vann når det regner, slik som nå. Jeg har lagt noe plast over, men det kommer fortsatt inn vann. Resten av kabinen er potte tett – de andre stedene det kom inn vann før er tette, så det er bare luka som er problemet.

Så lenge den fortsatt er lekk, så er det jo ingen vits i å prøve å lagt på noe isolasjon eller skrogtrekk heller, selv om jeg klør etter å komme i gang med det ettersom madressene og putene til forkabinen for lengst er ferdige.

I går var jeg innom Biltema og kjøpte en enkel batteridrevet pumpe for å få ut vannet som hadde samlet seg i kjøen foran. Der har jeg nemlig ikke noen lensepumpe. Det hadde kommet mye vann inn, så jeg fikk tatt opp nærmere to og en halv bøtte med vann via pumpa! Det står på lista å få en montert en fast lensepumpe der også, slik jeg har i motorrommet.

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til denne pumpa til bare 199 kroner, men det viste seg at den fungerte prikkfritt! Så får vi se hvor lenge den holder. Det var i alle fall mye mer komfortabelt å benytte den enn det var forrige gang, da jeg brukte en manuell oljesugepumpe til å pumpe ut vannet! Bildet er hentet fra Biltema etetrsom jeg glemte å ta bilde av den i går.

Noe mer har jeg ikke fått gjort med båten denne uka, egentlig. Været av vårt trist og grått med mye tåke, så det har ikke blitt noen turer.

I dag fikk jeg to vareprøver på det stoffet jeg skal bruke til gardinene, som jeg skrev om på mandag, og tror jeg allerede har bestemt meg, men skal ta de to prøvene ned i båten først. Jeg skrev jo i innlegget på mandag at jeg tror jeg ville gå for burgunderfargen, men når jeg så prøvene i dag, så ble jeg usikker. Jeg synes den burgunder fargeprøven var for mørk…

Den rødfargen de hadde var også mørkere enn jeg trodde, og jeg tror den passer bedre til den rødfargen som er på de nye madrassene. Det blir spennende å ta dem ned til båten for å ta en titt! Det blir annerledes når jeg kan sammenligne med madrassene i båten. Jeg vil jo at gardinene skal være mest mulig lik fargen på madrassene, selv om det nok blir vanskelig å få de helt like.

På bildet til venstre ser dere de to prøvene liggende oppå den vareprøven jeg hadde med meg i båten forrige uke, som viste seg å være altfor rød og blank – det er stor forskjell på de to rødfargene! Jeg kan jo bruke det stoffet under til å klippe opp noen enkle juleduker til båten istedenfor!

Den nærmeste uka blir det heller ikke noen sjanser for båtturer, siden jeg blir bortreist en ukes tid, men så får vi se. Når jeg kommer tilbake begynner jeg på fire eller sju nattvakter ( i skrivende stund ikke helt avklart) og da får jeg en hel avspaseringsuke uka etterpå. Da håper jeg å kunne få brukt båten – men som vanlig er det været som avgjør.

Når jeg kommer hjem igjen er det vel også på tide å finne fram frostvaktene og gjøre dem klare for vinteren. I fjor ble de vel ikke satt på før ut i desember ettersom det var så mildt, og foreløpig ser det jo mildt utover også, så noen umiddelbar hast er det ennå ikke.