Påmeldt båtførerkurs

IMG_1255Allerede da jeg begynte å fabulere med mine første spede planer om kjøp av båt var jeg klar på at jeg skulle ta båtførerprøven. Av en eller annen grunn er reglene slik at man ikke behøver å gjøre det hvis man er født før 1980, noe visvas spør du meg, men for min egen (og andre båtføreres sikkerhet og trygghet ikke minst!) skyld bestemte jeg meg tidlig for at det skal jeg ha.

Nå utover blir det jo stadig mer folksomt utpå sjøen og jeg kommer til å støte på mange andre båter, så det er like greit å få inn litt grunnleggende teori og lærdom.

Så nå har jeg derfor meldt meg på et kurs over to dager i Oslo første uka i mai. Hadde egentlig tenkt å gjøre det tidligere, men det er så mye som har hopet seg opp at det passet best å gjøre det nå.

bokSelvfølgelig kan man bare sitte og lese i litteratur og “Veine til båtførerprøven” ellerhvadetnåheteraltsammen, men jeg føler det tryggest å faktisk gå på et kurs og dermed ha mulighet til å kunne stille spørsmål og bli forklart ting underveis.

Selvsagt har jeg tenkt å lese grundig gjennom på forhånd og studere all litteratur jeg allerede har skaffet meg, men som sagt tror jeg at det er en fordel for meg å gjennomføre et kurs på forhånd.

Jeg har ikke så mange kjente som driver med båt, så jeg har ikke så mange jeg kan spørre hvis jeg lurer på noe. Og min far kapteinen er jo død for mange år siden…

Men jeg har aldri helt forstått vitsen med dette at folk som er født før 1980 skal slippe unna. Det finnes minst like mange idioter blant den generasjonen som det gjør hos de yngre…

God båtskikk og sjømansskap har ikke noe med alder å gjøre, spør du meg!

Vel, kursholderen skryter av “beståttgaranti” – så får vi se hvordan det går… Fortsettelse følger!

%d bloggere liker dette: