Blir man mer frossen med årene?

Det har ikke vært så mye aktivitet her i båtbloggen de siste ukene. Det har ikke vært så mye aktivitet med båten heller.

Og selv om vi så vidt har smakt på noen blå grader hittil, det er jo fortsatt ganske mildt til å være november, så har det likevel ikke vært så veldig fristende å dra ut på sjøen av en eller annen grunn.

Det har vært noen fine dager innimellom med sol og fin sjø hvor jeg har hatt anledning, men lysten har ikke helt vært der likevel. Slik har det jo vært de siste to årene på denne tiden og jeg lurer litt på om det kan være alderen som er årsaken?

Jeg begynner å å nærme meg et rundt tall, faktisk bare noen få uker til, og jeg begynner også å tenke at jeg misliker vinteren mer og mer. Selv om det ikke egentlig er slik, så synes jeg at det blir kaldere og kaldere for hver vinter! Det er jo ikke slik, men det føles slik. Det er som om min aversjon mot kuldegrader bare forsterkes for hvert år! Heldigvis har i det minste snøen holdt seg unna her på Nesodden. Den lille snøen som kom for noen uker siden smeltet raskt bort. 

Kanskje jeg må begynne med ullundertøy og stilongs igjen? 😀 Kan det være alderen?

Faktum er jo at jeg også de siste par vintrene har begynt å lure på om båten kanskje bør på land i noen måneder, uten at jeg nødvendigvis seriøst har tenkt på det. Det er jo et økonomisk spørsmål også. Jeg har ikke noe sted jeg kan sette den, så da må det bli et av disse opplagshallsfirmaene, og det koster jo en del. Da er det en rimeligere løsning å la båten ligge i boblehavn for 3.500 kroner og litt strøm i tillegg. 

Og ikke minst fordelen med å kunne ta en tur hvis ånden skulle komme over meg!

En annen ting som nok også spiller inn er jo at jeg egentlig ikke besitter en helårsbåt, altså en lukket båt, men har en kalesjebåt. Da blir det kaldt og rått under kalesjen og i cockpiten, som de siste to årene og også denne vinteren, er det eneste stedet jeg kan oppholde meg i båten ved siden av akterlugaren.

Hadde forkabinen vært ferdig oppusset og isolert ville det jo vært noe helt annet, da kunne jeg satt meg inn der, hatt litt varme på og sittet lunt og behagelig når båten lå til en eller annen brygge, men slik er det jo ikke blitt. Vi får se hvordan det blir neste vinter!

Jeg har jo vært nede i båten flere ganger i uka gjennom høsten, selv om siste tur ble tatt for hele fem uker siden – 8. oktober – og for bare noen få dager siden fikk jeg med meg i land de siste dynene og putene som skal kjøres i vaskemaskinen nå.

Jeg har beholdt madrassene i akterkabinen, men når jeg drar på overnattingstur nå, så sover jeg ikke med dyne, men i vintersoveposen som skal tåle helt ned i minus 18 grader. Den ble innkjøpt vinteren 2018, da jeg ble nødt til å bruke snekka som bolig noen måneder mens jeg lette etter et nytt sted å bo, og da fant jeg etter hvert ut at sommersoveposen ikke dugde…

Resten av de nye madrassene til båten er hjemme på land, bortsett fra sofaryggene, som jeg ikke klarer å få buksert hjemover alene. Men avfukteren er jo plassert i forkabinen og gjør jobben sin, og denne høsten har det foreløpig vært veldig mye mindre regn enn på samme tid i fjor, så jeg håper at det går bra.

Planen er jo fortsatt å dra på førjulstur til Strömstad i begynnelsen av desember, og da skal vintersoveposen til pers! Da jeg lå der i fjor fant jeg nemlig ut at vanlig dyne ikke dugde. Jeg krysser fingra for at det blir greit vær i begynnelsen av desember, slik at jeg får gjennomført turen. 

For et par uker siden var jeg i London på fotball-tur – der jeg også endte opp med å få et litt maritimt tilsnitt på turen ved å besøke både London Docklands Museum og London Canal Museum – som begge kan varmt anbefales.

Der kunne jeg nyte litt mildere vær enn her, noe jeg jo ikke hadde noe imot, og om ikke lenge blir det en uke i Nice i Sør-Frankrike i jobbens ferieleilighet der.

Den turen er heldigvis sponset som en del av bursdagsgaven min, så jeg skal ha igjen penger til diesel til Strömstad-turen! 😀

Sjekket nettopp temperaturen der, og det skal visst være 16 grader på dagtid når vi ankommer… Mye bedre enn minus 2…

Siden jeg nå går inn i en nattuke blir det vel ikke så mye turvirksomhet før jeg er tilbake fra Frankrike, men jeg har jo fri på lørdag som kommer, så med et par ekstra gensere er det vel ikke helt umulig at jeg får meg en tur.

Det ville jo vært ganske deilig å komme utpå igjen, alt for lenge siden nå.

 

Related Images: