Klar for helsesjekk av båt og skipper

Det er straks helg og skipperen er klar for en ny båttur! Denne gangen kombinert med servicebesøk på Engelsviken slipp. Og forhåpentligvis noe tettingsarbeide i Fredrikstad.

Det har vært noen ganske behagelige temperaturer denne uka, men selvsagt er det meldt noe kjøligere vær når jeg drar av gårde. Men uansett blir det nok en fin tur!

Første stopp blir antakelig i Moss søndag, der det blir en overnatting før jeg drar videre til Engelsviken mandag morgen. I skrivende stund kan det hende at avgangen blir allerede på lørdag med stopp i Drøbak for å feste med jobbkolleger, men det er noe usikkert.

Mandag har jeg timeavtale hos Engelsviken, der de skal bytte sjøvannspumpe og ta en sjekk av motor. Sannsynligvis fortsetter jeg til Fredrikstad tirsdag. I skrivende stund er jeg ikke 100 prosent sikker på om jeg drar hjem via buss og tog mandag, og deretter tilbake til Engelsviken når de er ferdig med jobben – eller om jeg overnatter i båten. Det finner jeg vel ut i løpet av mandagen, tenker jeg.

Motoren skal få litt TLC på Engelsviken til uka. Her et arkivbilde da Erik hjalp til med oljeskift.

Deretter er planen å dra til Fredrikstad, der båtkollega Erik skal hjelpe meg med et par ting. Hvis det ikke blir altfor kaldt er planen å få støpt og tettet vindusluka i baugen og sett nærmere på hvorfor det kommer regnvann inn på toalettet. Og hvis tid – kanskje få rettet opp bøyen på styrbord rekke.

Hva jeg gjør deretter er ikke godt å vite! Mulig det blir en ny svipptur over grensen eller kanskje jeg drar over til den andre siden av Oslofjorden? Det finner jeg ut av etter hvert. Jeg har nemlig hele uka til disposisjon ettersom det er avspaseringsuka mi, og skal ikke på jobb før tirsdag 23. Det siste er litt avhengig av formen min.

Jeg har nemlig blitt sykmeldt et par ganger den siste tiden etter at jeg sliter med smerter og nummenhet i hendene mine. Siden hendene er arbeidsredskapene mine, så er det vanskelig å kunne utføre jobben når fingrene blir følelsesløse og jeg får smerter etter kort tid ved tastaturet.

Så jeg må begrense tiden min foran tastaturet. Dette innlegget er derfor det første jeg har skrevet denne uken – de andre innleggene denne uken er skrevet tidligere, for det meste.

I dag skal jeg faktisk til nevrologiundersøkelse for å – sannsynligvis – få bekreftet at det jeg har er noe som heter karpaltunnelsyndrom. Kort fortalt er det nerver som har kommet i klem. Jeg har fått noe smertestillende denne uken som jeg prøver ut – noe som heter Lyrica – men etter all sannsynlighet ender dette med operasjon. Dessverre er det lang ventetid på slike operasjoner.

Blant annet av den grunn har jeg lagt ned musikkbloggen jeg drev, og tatt en liten pause med hyppige oppdateringer på fotballbloggen min, mens jeg har redusert aktiviteten på denne båtbloggen noe. Det er jo ikke noe sjakktrekk å først sitte sju-åtte timer på jobb med å skrive, for så å komme hjem og sitte flere timer foran PC-en for å blogge om musikk, fotball og båtliv!

Av bloggene/nettsidene mine prioriteter jeg derfor denne. Men må nok skrive litt færre innlegg og noe kortere innlegg framover i en periode.

Heldigvis klarer jeg fint å holde på et ratt, så selve båtlivet vil ikke lide av problemene mine!

 

 

 

Related Images: