I rute med forsinkelsen

Årets båtsommer så langt har ikke akkurat gått etter planen. Det eneste jeg egentlig kan si har gått som planlagt er at jeg er i rute med forsinkelsen. Tre dager inn i det som er hoved(båt)ferien i år, aner jeg egentlig ikke helt når jeg kommer av gårde. Og i går fikk jeg en liten overraskelse.

Målet var jo å komme i gang i løpet av denne uka, men i skrivende stund er jeg usikker. Jeg tror jeg tidligst kan komme av gårde på fredag/lørdag, men akkurat nå er det litt usikkert. Og om jeg faktisk rekker å komme meg til Hardangerfjorden er også et stort spørsmål. Eller Egersund (bildet til høyre)…

Men av gårde skal jeg uansett!

Som jeg har skrevet i et annet innlegg så er jeg i det minste i gang med forkabinen, og har fått på plass isolasjonen på skrogsidene. Neste blir å få på plass skrogtrekket – akkurat den delen av jobben skal jeg skrive om i et annet innlegg – men jeg kan vel røpe at det ikke akkurat har gått helt etter skjema foreløpig.

Så fikk jeg meg også en lei overraskelse i går. Jeg har fått montert på plass lukefestene til vindusluka i baugen, og fått den skrudd fast og lukket, men da jeg testet den med å få noen til å spyle med vannslangen på utsiden, så fikk jeg en liten overraskelse. Det viste seg nemlig at den ikke er så tett som jeg trodde! Det kom ikke noe vann inn fra noen av de nystøpte sidene, men fra nedre kant av selve vindusramma (den som er tatt ut og fuget på nytt), der det regelrett kom noen solide drypp. Det mangler også en skrue der, så jeg.

Lukelåsfestet er på plass, og på sidene er det tett!

Det har kommet inn litt vann ved tidligere regnskyll, men mye mindre enn før støpinga, og jeg har trodd at årsaken har vært at jeg ikke har fått lukket luka ordentlig, men nå ble jeg i tvil igjen.

Det er også mulig at det kan være den litt for store gummilisten som er problemet. Det har vist seg å være vanskelig å finne en som passer 100 prosent, men en svensk Tresfjord-eier som har byttet en slik list på sin båt, skal skaffe meg en slik fra Sverige. Uansett synes jeg det så ut som om dryppene kom fra under ramma og ikke fra gummilisten.

I dag skal jeg se om jeg finner en skrue som passer, samt se om det hjelper med Captain Tolley på ramma som en nødløsning. Natt til i dag skulle det regne litt, ifølge Yr, så jeg får ta en ekstra titt når jeg drar ned til båten igjen i dag. Hvis det viser seg at det fortsatt lekker, så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg er i tvil om det er noen god idé å prøve å montere skrogtrekket hvis kabinen ikke er helt tørr og tett.

Prøver dette først, så får vi se…(arkivbilde)

Jeg prøver i alle fall Captain Tolley i dag, så tester jeg med vannslangen og så skal det jo regne på kvelden også, så da finner jeg fort ut om det fungerer eller ikke.

Jeg hater tanken på å utsette å legge på skrogtrekk og monteringen av sofarygger og de nye sofaputene, jeg hadde jo håpet å bli ganske så ferdig med kabinen før jeg drar på ferie, men hvis det lekker så mye som det gjorde i går, så må jeg antakelig gjøre det. Det kommer jo ikke noe vann inn på sidene, så det blir jo ikke noen skader på isolasjonen, men det er uansett ikke helt optimalt.

Det ble et litt kortere innlegg i dag enn det jeg gjerne skriver, men jeg er litt drittlei akkurat nå, og har holdt på så mye med båten de siste dagene at det ikke akkurat har blitt så mye tid til skriving.

Så får vi håpe at jeg finner ut av dette i dag, og kan fortsette videre med kabinen!

 

Related Images: