Utsetter oppussingen – skal ut på tur!

Målet mitt med å jobbe med forkabinen var å få den ferdig slik at jeg kunne bruke den på den båtferien jeg egentlig skulle vært ute på nå. Jeg har nå innsett at jeg ikke kommer til å bli ferdig, og har derfor bestemt meg for å utsette oppussingen, slik at jeg kan komme meg av gårde.

Jeg har ikke gitt opp, men det skal ærlig innrømmes at jeg har støtt på noen utfordringer, og nå er jeg egentlig allerede fem dager forsinket ut ifra det jeg hadde tenkt, og jeg kommer til å være sju dager forsinket før jeg kommer meg av gårde, ettersom jeg må bruke helgen på å rydde opp i og vaske båten grundig om bord før jeg drar. 

Da vil jeg ha kun fem uker foran meg på tur istedenfor seks uker – og så må jeg tilbake for å jobbe en uke før jeg tar de to siste ukene av ferien. For å ikke miste mer tid, så utsetter jeg ferdiggjøringen slik at jeg kommer meg ut på tur. Om jeg skulle ha fortsatt med det som mål å bli ferdig før jeg dro, så kunne det fort gå mange flere dager!

Jeg skal dog klargjøre forkabinen til bruk, men da uten skrogtrekket ferdig lagt, det får holde med kun isolasjonen foreløpig. Jeg skal montere midlertidig tilbake sofarygger og bord og ta med sitteputene, i alle fall på den ene siden, slik at jeg får brukt kabinen, men den vil altså fortsatt være uferdig, for å si det slik. Men bedre enn den har vært en stund, for den skal faktisk brukes!

Så helgen skal jeg bruke til dette, og slappe av med en fotballkamp på søndag ettermiddag sammen med døtrene, og deretter kaste loss på mandag. Håper jeg!

Jeg vil ut på tur igjen, nå gidder jeg ikke mer!

Jeg har slitt med å få limt skrogtrekket ordentlig på, og har innsett at jeg må gjøre det på en annen måte. Jeg har grublet meg fram til to alternative måter å gjøre det på, så skal jeg tenke litt på hvordan jeg skal gjøre det. Jeg kan alltids prøve alternativ to først, og om det ikke gir det resultatet jeg vil ha, så kan jeg prøve meg på alternativ tre,,,

Jeg kommer tilbake til hva som gikk galt og de to alternativene i et annet innlegg i løpet av høsten, tenker jeg. Jeg måtte nok hatt fire ekstra hender for å få det på slik jeg opprinnelig hadde tenkt, og det er ikke sikkert det ville blitt noe pent …

Jeg ønsker ikke å stresse med å bli ferdig, og deretter få et dårlig resultat. Da tar jeg heller dette mens jeg har tid, og ikke mens jeg blir mer og mer frustrert over at feriedagene løper av gårde uten at jeg får brukt dem …

I tillegg viser det seg jo – som jeg skrev i forrige innlegg – at det renner inn litt vann fra vindusluka fortsatt, og da er heller ikke lysten til å gjøre forkabinen helt ferdig veldig stor. Jeg ønsker ikke fukt- og vannskader igjen! Det lekker ikke fra sidene, men kun fra midtluka, så der legger jeg ikke på plass puter eller monterer sofarygger, kun på sidene. Det er mulig jeg ikke får montert sofaryggene i det hele tatt på grunn av det, men det er heller ikke noe stort problem, kabinen skal uansett brukes. Jeg har jo fått på ganske mye isolasjon, så jeg regner nesten med at det vil bli relativt behagelig å oppholde seg der på kveldene utover sensommeren.

Isolasjonen er på plass. Det får rett og slett bare være slik litt til!

Den berømte gummilisten som skal komme fra Sverige får jeg ikke på plass uansett før jeg drar, og jeg er fortsatt litt usikker på om det er fra listen eller fra vindusrammen lekkasjen kommer fra. Det regnet en god del natt til torsdag, og da jeg var om bord i båten torsdag ettermiddag kunne jeg se at det var kommet litt vann inn, men ikke veldig mye.

I dag skal det også pøse ned (i alle fall melder Yr det i skrivende stund) og jeg har satt på litt aluminiumsteip pluss gaffa over der igjen (på innsiden av luka), for å se om det hjelper. Får det ikke tettere enn det med det jeg hadde om bord! Så får jeg sjekke resultatet når jeg drar ned i båten for å rydde opp i morgen. Planen er da å rydde og ta i land det jeg ikke trenger under turen, for deretter å støvsuge skikkelig og vaske om bord.

Søndag blir det henting av puter og bord til kabinen, samt å ta om bord klesskift, noe proviant, medisiner og slike ting. Jeg har underlag til de to sofaputene slik at de ikke kommer i kontakt med vann om det skulle komme inn noe fuktighet under dem, men foreløpig har det altså vært kun midt under luka at det har kommet noen få dråper. 

Ikke umulig at jeg tar meg en liten tur da, før jeg drar på kamp, for å fylle litt diesel til OK pris. Sist jeg sjekket var Oppegård og Ullern de rimeligste her innerst i fjorden.

Nå skal disse endelig tilbake i båten igjen. 

Får jeg unnagjort dieselfyllingen på søndag kan jeg dra rett ut av fjorden når jeg starter mandag morgen, istedenfor å ta en «omvei» over fjorden for å tanke. Det er ikke aktuelt å tanke på Kavringen ettersom de har priset seg ut, og jeg har såpass lite igjen at jeg vil fylle tidlig. Jeg skal jo heller ikke ta turen på østsiden av fjorden, så å tanke i Engelsviken blir nok ikke aktuelt før returen.

Ikke umulig at jeg velger å sove i båten natt til mandag for å komme tidlig av gårde. Jeg kommer antakelig ikke til å dra så veldig langt uansett første dagen, jeg vurderer både Ramvikholmen og Vestre Bolærne som første stopp, men det får vi ta som det kommer. I utgangspunktet har jeg tenkt at Stavern nok blir første ordentlige gjestehavn jeg kommer til å legge meg i.

Det er meldt fint vær på mandag, men noe usikkert og varierende vær med nedbør utover uka, før helga skal bli noe bedre. Det er ikke meldt noe spesielt med vind, så det går nok bra, tenker jeg. Men det kan snu fort, både i negativ og positiv forstand! 

Blir det første overnatting i egen båt på Ramvikholmen på mandag? Absolutt mulig!

Related Images: