Endelig starter båtferien!

Denne sommeren har ikke forløpt som planlagt og jeg har også ombestemt meg når det gjelder hvor hovedbåtferien skulle gå. Men etter mye og om men, trøbbel, reparasjoner, irritasjoner og forsinkelser er jeg straks i gang!

Som jeg skrev i innlegget mitt før helgen, så håpet jeg å komme i gang med hovedbåtferien i dag, en hel uke forsinket. Og når du leser dette er det klart at det blir avgang i løpet av dagen! Jeg skal da være underveis i fem uker i strekk, ikke seks uker som planlagt … Deretter en pause på én uke, og så to nye uker pluss to dager. Så da blir det sju uker og to dager med total ferie, og det kan man tross alt ikke være misfornøyd med.

Egentlig er det ikke før i morgen at feriedagene blir benyttet, ettersom den uka som har gått var en uke med avspaseringsdager og kompensasjonsdager etter den siste nattuka jeg hadde på jobb. Slik blir det også i siste del av denne ferien – jeg drar hjem for å jobbe en uke natt – og deretter er det avspaseringsuke igjen før jeg tar ut fire nye feriedager.

Jeg har jo tatt ut noen feriedager tidligere i år også, og jeg har jo uansett litt mer ferie enn vanlig. Jobben har i utgangspunktet fem ekstra feriedager (arbeidsdager, helgen regnes jo ikke med), pluss at jeg har fem dager til på grunn av ansiennitet i yrket, og de siste fem ekstra dagene som jeg fikk i fjor fordi jeg begynner å bli en gammel mann … Så jeg har altså 15 dager ekstra uansett, pluss altså avspaseringsdager og slikt. Så da blir det jo en del dager å ta av.

Om våren, sommeren og høsten planlegger jeg omtrent alltid en båttur i avspaseringsuka hvis det er mulig, mens om vinteren er det mest avslapning eller fotball- og konsertturer til England (eller andre steder) som står på tapetet.

Men nå er jeg altså endelig straks i gang! 

Slik så det ut i fjor …

Jeg er litt usikker på om jeg rekker å komme meg til Hardangerfjorden nå som jeg er en uke forsinket, men jeg skal i alle fall prøve! Det er som vanlig, noe jeg vel gjentar til det kjedsommelige i blogginnleggene mine, været som avgjør. Klaffer alt er det jo ikke noe problem å rekke det, og begynne på returen lenge før det nærmer seg slutten på disse fem ukene jeg har foran meg nå, men når august glir over i september nærmer man seg høsten og det mer ustabile høstværet, så jeg må ta alt som det kommer.

Uansett hvor jeg havner, så skal jeg kose meg. Det er tross alt det som er noe av det mest fascinerende med båtlivet, og det er selve turen, det å være underveis og de opplevelsene jeg får da, som er det viktigste, og egentlig ikke noe mål i seg selv å komme meg dit eller dit.

Men det er jo steder jeg kunne tenkt meg å oppleve som jeg ikke har vært før, og da er det jo greit å ønske seg til Hardangerfjorden! Men om jeg ikke kommer dit på dette toktet, så blir jeg ikke nødvendigvis så skuffet av den grunn. Det er fortsatt mange steder underveis som jeg ikke har vært før uansett hvor jeg havner, og det er jo en opplevelse i seg selv. I tillegg har jeg jo noen favorittplasser som jeg gjerne besøker igjen. Og Hardangerfjorden ligger der den ligger også neste år, og neste år der igjen … osv.

Siden fredag har ting i det minste stort sett gått som planlagt. Jeg rakk til og med en tur ned i båten på fredagskvelden etter at regnet hadde stoppet, og fikk tatt opp mesteparten av de tingene som ikke skal være med på ferden. Kunne da konstatere at det var helt tett under luka foran, så den aluminiumsteipen jeg hadde satt på underst på vindusluka hadde gjort jobben sin.

Nødreparasjonen funket. Ingen lekkasje. 

Lørdagen ble brukt til ytterligere «lensing» av båten for unødvendig utstyr og deretter grundig støvsuging og vask om bord.

På søndag formiddag brukte jeg noen timer til å ta en ekstra støvsugerrunde i båten med hjemmestøvsugeren (som er litt kraftigere enn den oppladbare jeg har fast i båten), og å rydde om bord, kaste søppel og hente den ene sofamadrassen om bord i båten. Da fant jeg ut at jeg ikke behøvde å skru fast sofaryggene til skottet for at de skulle virke som ryggstøtte, så det går faktisk an å sitte der ganske så behagelig selv om de ligger et hakk lenger ned enn de skal når de er fastmonterte. Så da lar jeg det være slik, så slipper jeg å måtte skru dem av igjen når skrogtrekket skal på plass.

Slik så det ut for et par uker siden, det har blitt noe bedre nå, selv om jeg ikke ble helt ferdig!

Deretter måtte jeg ta en pause fordi jeg skulle på fotballkamp! Kampen begynte nemlig såpass tidlig som 14,30, så jeg måtte ta resten av klargjøringen på kvelden. Jeg tok 13-ferga til byen, så Vålerenga vinne 3-0, ga ferieklemmer til døtrene mine, og dro deretter hjemover og var hjemme litt etter klokka 18. Da tok jeg den andre sofamadrassen med meg ned i båten sammen med en sekk med ekstra klær i tillegg til det som allerede er om bord. 

Så var det en ny runde opp for å hente bordet som tilhører forkabinen. Jeg har lagt på kontaktplast i samme mønster/farge som jeg har satt på benkeplatene i cockpiten og på kjøleskapdøra. Synes det ble mye finere enn den «skolegrønne» industrilignende fargen som var på originalt. Etter at bordet kom på plass begynte jeg å få følelsen av hvor koselig det kommer til å være i forkabinen når jeg er helt ferdig!

Og slik ser det altså ut nå! Aner konturene av hvordan det etter hvert kommer til å se ut her!

Jeg gleder meg virkelig til å kunne fortsette med og sluttføre jobben i kabinen, men samtidig kommer jeg til å kose meg litt ekstra om bord allerede på denne turen jeg nå legger ut på. For de siste to-tre årene har jo kabinen ikke vært i bruk, men blitt brukt som lagerplass og roterom! Men nå begynner det å ligne noe. Det inspirerer!

Nytt brannslukningsapparat er også på plass.

Det er riktig nok ikke kommet gardiner på plass, det kommer nok ikke før til neste år, men det funker greit, jeg har jo ikke tenkt å sove der. Om jeg merker at folk titter veldig mye inn i kabinen når de går forbi, så kan jeg vel alltids teipe opp et eller annet foran vinduene,

Avgangen i dag blir noe forsinket ettersom jeg må vente på at en e-resept kan hentes på apoteket, og deretter må jeg dra over til Oppegård båtforening for å fylle litt diesel, ettersom det ikke ble noen anledning til å få unnagjort det på søndagen. Jeg velger å ta den omveien fordi det er såpass stor prisforskjell mellom Oppegård og Kavringen (som måtte ha blitt første alternativ ettersom jeg hadde så lite diesel igjen på tanken).

Hvor jeg legger til i dag er jeg ikke helt sikker på, men i utgangspunktet tenker jeg kanskje Ramvikholmen utenfor Tofte. Jeg utelukker ikke at jeg drar enda litt lenger siden det er så lenge siden jeg har vært ute på tur at det ikke er sikkert at den holmen er langt nok! 🙂 Men samtidig kommer jeg nok ikke av gårde før utpå ettermiddagen, så jeg kan eventuelt ta en lengre etappe i morgen.

Jeg har tenkt å oppdatere bloggen kanskje hver dag underveis på denne turen, men med litt kortere innlegg enn det jeg vanligvis skriver, og heller litt flere bilder.

Det er så utrolig deilig å endelig skal dra ut på langtur igjen! Det har blitt altfor lite med båtturer denne sommeren ettersom alt ikke akkurat har gått som planlagt!

Nå skal jeg ta en siste runde ned i båten med ting og tang jeg skal ha med meg, og litt mat og slikt. Når jeg skal hente medisinene skal jeg også ta en tur innom Kiwi og kjøpe med meg to sekspakk med Pepsi-Max som de fra i dag selger til firepakkpris. Perfekt timet!

Flott båtvær blir det i dag også!

Havner sannsynligvis her i dag …

Related Images: