Litt lenger enn planlagt

Det ble en litt lenger etappe i går enn jeg hadde planlagt, i den grad jeg hadde planlagt noe egentlig …

Etter at jeg hadde gjort meg ferdig med noen ærender på land forlot jeg Tofte litt etter klokka 11 på formiddagen. Det er bare andre gang jeg ligger her, men man ligger godt i le for det meste på innsiden av den høyre moloen, og det er kort vei til butikker, apotek og annet man måtte trenge. Stille og rolig også.

På plass ved gjestebrygga på Tofte

Opprinnelig tenkte jeg at jeg skulle legge meg på Vestre Bolærne, men turen dit fra Tofte tok så kort tid at jeg ombestemte meg ganske fort!

Jeg valgte å dra inn Vrengensundet siden det er lenge siden jeg har vært på de kanter, og jeg vurderte å legge meg et par steder i Tønsbergfjorden, men endte opp med å dra på innsiden av Veierland og Hudøy – altså mellom de øyene og Tjøme, ettersom jeg ikke har tatt akkurat den ruta før.

Jeg hadde med andre ord ikke lyst til å avslutte turen ennå!

Gjennom Vrengensundet

Så tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på Ula, et lite sted jeg alltid har hatt lyst til å besøke, men som jeg alltid har dratt forbi på vei til og fra Stavern.

Du har vel kanskje gjettet det allerede …? Det ble med tanken denne gangen også … 😀

Skipsvraket på Svarteskjær sør for Hudøy.

Så jeg endte opp i Stavern! God plass her, bare to seilbåter og en diger cabincruiser her fra før. I dag kom det en svær tysk motorbåt inn, ellers massevis av plass. Fortsatt toppsesongpris her dog, fra mandag blir den redusert med en hundrelapp.

Over Sandefjorden

Det ble dermed en tur på over seks timer i kosefart … Og i mye bedre vær enn opprinnelig meldt. Et par regnbyger underveis, men ellers bare sol. Og jeg så en sel stikke hodet opp av sjøen utenfor Horten! Rakk ikke å ta bilde, og ville ikke stoppe heller, siden jeg lå mitt i leia for Bastøy-fergene, men så den helt tydelig, for en gangs skyld!

Vanligvis skjer slike ting kun når jeg har døtrene mine med om bord, og da oppdager de det gjerne først, før jeg rekker å snu meg og se det selv …

Unntaket er to tilfeller i Sverige, sør for Marstrand i 2022 og sør for Strömstad i år. Da så jeg til gjengjeld en hel bøling som lå og solte seg på et skjær begge gangene.

I dag er jeg litt i tvil, det skal blåse opp litt i dagene framover, så jeg har lyst å komme meg over Langesundsfjorden så fort som mulig. Windy og Barenstwatch er litt uenige der. ifølge Windy skal bølgene komme litt på skrått aktenfra rundt klokka 13, mens BarentsWatch mener det skjer noen timer senere … Fram til da skal de komme rett inn fra siden.

Jeg tenker jeg satser på å dra herfra i 13-tiden, så finner jeg fort ut av det! Bølgehøyden skal variere mellom 0,5 og 0,8 meter, alt ettersom hvem man velger å stole på, været hittil i dag har faktisk vært bedre enn meldt, så vi får se hvordan det går.

Målet i dag blir da vel enten Portør eller Risør …

Stavern by night …

Related Images: