Første gang på egenhånd

bilde4Da har jeg debutert som båtfører alene. Det må vel minst være over 30 år siden jeg var ute i en båt som fører.

Hadde riktignok med meg tre visekapteiner, men det var uansett første gang på egenhånd ute i Oslofjorden i fantastisk flott høstvær.

Og det gikk bra! 😀

Nei, jeg har ikke kjøpt båt ennå! Men det nærmer seg vel… Nå som jeg har vært ute i båt, i en Nidelv 24 – Norges mest populære fritidsbåt i en årrekke da den kom – hele tre ganger på seks dager, så begynner jeg virkelig å få følelsen for dette. Det er helt forferdelig å tenke på at sesongen nå straks er over og at jeg må vente helt til april før jeg kan ta en ny tur! 🙁

Uansett, dette var dag to at jeg prøvde en Nidelv 24 fra 1974.  Båten er til salgs og jeg har nevnt den i et blogginnlegg tidligere. Da jeg tok prøveturen fredag sammen med båteieren, avsluttet han turen med å si at jeg godt kunne få låne båten i helga hvis jeg ville.

På vei hjem lørdag morgen fra nattvakt, med småkjølig vær og regn, tenkte jeg at det nok var lite trolig at det ble noe av.

bilde10

Fantastisk vær i Oslo i går!

Men etter å ha fått noen timer på øyet kikket jeg ut av vinduet og kunne konstatere at det var sol og blå himmel ute. Da var det å ringe båteieren og høre om tilbudet fortsatt sto ved lag, noe det gjorde. Alle ungene ble med, og vi tok Nesoddbåten inn til Oslo. Nidelven ligger nemlig i båthavn i Oslo.

Vel framme etter en kort busstur fra Aker Brygge og overlevering av nøkler, så sto vi altså der på bryggekanten og så på båten, som eldstejenta synes så “koselig” ut – hun fikk nemlig ikke med seg turen vi fikk med Steinar forrige søndag – og var derfor med på sin første båttur.

En kranglete rygg hos meg førte til at guttungen fikk sjauejobben med å ta av “måkepresenning” og knappe opp kalesjen – eller “den blå greia” – som yngstejenta insisterte på å kalle den. Da han var ferdig med den kom jentene og til slutt jeg om bord, og vi kunne kaste fortøyningene og starte motoren og bakke ut.

Robin hjalp til med kalesjeåpning.

Robin hjalp til med kalesjeåpning.

bilde6

Dårlig med instrumentering om bord, så jeg brukte denne gratisappen for iPhone for å måle hastigheten!

Det hele gikk prikkfritt og vi satt kursen mot Ulvøyabroen og kjørte under den. Deretter gikk turen rundt Ulvøya, Malmøya og Malmøykalven før vi gikk inn i Malmøysundet og tok turen forbi Ulvøya igjen og under broa og inn til båtplassen.

En fantastisk tur med blå himmel, sol og omtrent blikkstille hav. Ungene fikk alle prøve å styre båten, noe de synes var kjempegøy.

Ved innseilingen til Malmøysundet mente jentene at de så en sel bak båten, og da jeg snudde meg kunne jeg se noe som lignet et hode som stakk opp av vannet 20-30 meter unna. Etter noen sekunder forsvant det under overflaten og kom ikke tilbake.

Det kunne ikke vært en fisk (har aldri hørt om en fisk som stikker hodet opp av vannet i flere minutter!) og heller ikke en fugl som dykket, for i så fall må den ha druknet ettersom den aldri kom opp igjen…. Og sjøormen holder jo til i Seljord…

Jentene koste seg!

Jentene koste seg!

Vet ikke hvor sannsynlig det er med sel innerst i Oslofjorden, men jeg tenkte at det kanskje kunne være en kobbe, da jeg jo har hørt om slike observasjoner før, og litt rask googling viser jo at det kanskje er sannsynlig. Se reportasje fra NRK og oppslag i Dagbladet og Aftenposten.

Opplevelsen var uansett sannsynligvis gull verdt med tanken på å gjøre ungene båtfrelste! 😀

Sunniva fant tid til å lese en bok der vi tokk-tokk-et avgårde.

Sunniva fant tid til å lese en bok der vi tokk-tokk-et avgårde.

Det ble i det hele tatt en flott tur der vi gumlet på boller og rosiner innimellom, og nøt å se de fantastiske høstfargene på trærne langs vannkanten.

Det ble tatt mange iPhone-bilder, noen kan du se i fotogalleriet. Video blir lagt ut i løpet av dagen.

Det blir forøvrig ingen Hurum-tur i dag for å se på flere båter, så dette blir den eneste turrapporten denne helga!

Selv om jeg var noe negativ til båten i går, en del ting som mangler som jeg gjerne ville sett var der, var vi alle enige om at denne båten har sjel!

Ungene likte også den ekstra plassen som den rette sofaen bak gir, og jeg begynner å se potensialet i den. Det hjalp jo også at turen forløp prikkfritt, motoren malte og gikk, og turtelleren som ikke virket fredag, virket nå!

Vi får se hva jeg bestemmer meg for, men det er vel ikke usannsynlig at jeg legger inn et bud på denne “skuta” og bruker vinteren til å gjøre en del av de forbedringene jeg ønsker om jeg får tilslaget.

Søndagen skal brukes til å gå i tenkeboksen!

 

%d bloggere liker dette: