Tett båt!

For to uker siden prøvde jeg nok en gang å tette en lekkasje ved det forreste vinduet på styrbord side. Når det har regnet kraftig – og det har det jo gjort ganske ofte de siste ukene, har det kommet vann inn i kabinen og lagt seg på siden i bunnen av benken på siden. Men nå ser det ut til at jeg har klart å tette igjen.

Både i forrige uke og i helgen brukte jeg jo båten, og det regnet litt ved begge tilfeller, og fortsatt var det tørt. Søndag og natt til mandag regnet det også mye. Og når jeg tok en tur i båten igjen på tirsdag så var det fortsatt knusk tørt.

Vidundermiddel for tetting. Håper jeg...
Litt usikker på om det var denne…

Det kan jeg ikke tolke som noe annet enn at jeg har truffet blink på mitt siste tetteforsøk! Jeg har jo prøvd et par ganger før uten at det har hjulpet, men tirsdag for to uker siden brukte jeg både Captein Tolley’s og fugemasse fra Sikaflex, både innvendig og utvendig! Det ble ikke helt pent, men det kan jeg ordne opp i senere, det viktigste er at det faktisk ble tett.

Jeg var jo forberedt på å skru løs vinduet og skjære bort gammel fugemasse og prøve å tette igjen fra bunnen av, men jeg har gruet meg litt til den operasjonen, så jeg har utsatt den litt for mye. Men nå ser det altså ut til at jeg har truffet blink, og det uten å begynne å leke glassmester!

En tørr båt er jo alfa og omega -ikke minst for å unngå råte og slikt – så dette er en god nyhet for meg! 🙂

...eller denne som fungerte, men tett ble det!
…eller denne som fungerte, men tett ble det!

Nå skal jeg kjøpe inn litt vaskemiddel med soppdrepende effekt og vaske grundig bak langs skottet og der skrogbekledningen er litt løs, for sikkerhets skyld. Det er ikke noe antydning til sopp eller råte-skader, og ingen lukt heller, så jeg tror det skal gå bra.

Og nå som kabinen er tørr er det ingen grunn lenger til å vente med å få skiftet ut gamle madrasser og trekk inne i kabinen.

Det skal bli så fint så!

Related Images: