Livvesttrøbbel igjen

I siste nummer av Båtmagasinet var det et intervju med en eldre båtveteran som var noe frustrert over det urettferdige og tankeløse redningsvestpåbudet som den inkompetente forsamlingen i Stortinget klarte å få innført tidligere i år. Han hadde nemlig bare én arm og hevdet at han ville drukne med redningsvest på.

Dette beviste han ved å ta Båtmagasinets journalist med i et svømmebasseng der han hoppet uti med redningsvest på. Resultatet var at vesten forskjøv seg over hodet hans og rett og slett var livsfarlig for ham. Han kunne nemlig ha druknet PÅ GRUNN AV vesten, ikke fordi han ikke hadde den på.

Og siden livvestpåbudet er klokkeklart, lavpannet, lite gjennomtenkt og ikke gir rom for tolkninger, så forkynte han at han ville være en “enarmet banditt” ute på fjorden i sommer, og heller betale boten om han ble tatt på fersk gjerning. Heller betale 500 kroner enn å øke sjansen for å drukne.

Om ikke annet, så er dette ytterligere et eksempel på et ekstremt dårlig planlagt påbud innført fordi den prinsippløse og veike politikeren Rasmus Hanson, som i lang tid hadde vært en erklært motstander av et påbud, snudde i siste liten og ble den ene stemmes overvekt som førte til et ja-flertall… Ja, jeg ga min stemme til De Grønne i siste Stortingsvalg for å få et friskt pust inn på tinget. Ikke visste jeg at det heller ble et blaff av dårlig ånde. Partiet får ikke min stemme igjen! 

Vil denne flytevesten duge for meg?

 

Men artikkelen om den enarmete banditt fikk også denne enbente skipper til å tenke seg om. Hva med meg? Riktignok har jeg begge armene inntakt, slik at jeg ikke risikerer å få livvesten over hodet og drukne av den grunn, men kan det få andre konsekvenser for meg?

Her på Bakke har jeg hørt at pasienter som svømmer med ett ben har en tendens til å svømme rundt i ring som en konsekvens. Jeg har aldri vært en god svømmer, men holder meg flytende og har en viss framdrift, men med et ben mindre å bruke til å nettopp sparke fra og få framdrift, så tror jeg at jeg lett kan havne i kategorien ringsvømmere!

Men jeg er altså litt bekymret over hva som vil skje hvis jeg havner i sjøen med protesen på.

Det er nemlig slik at en vanlig protese er lettere enn et vanlig ben, slik at hvis jeg havner i sjøen med den protesen jeg har nå, så vil jeg antakelig få problemer med å holde meg flytende på en naturlig måte, slik som tobente klarer. Om dette kan bli farlig for meg med vest eller flyteplagg på, må jeg snakke med fysioterapeutene om. Det kan jo hende at det er forskjell på hva slags type redningsvest/flyteplagg jeg har på?

Det er jo et eget basseng her på opptreningssenteret, så jeg regner med at de vet hva de snakker om! Men om de har vært borte i akkurat denne problemstillingen før aner jeg ikke.

Det finnes en egen protese som tåler vann og trekker til seg litt vann når den havner i sjøen, og den er nettopp beegnet for å gjøre det lettere for enbente å svømme på en naturlig måte, så den må nok være et naturlig og sikrest valg for meg å ha om bord.

Jeg får undersøke nærmere, for dette er noe jeg må få klarhet i!

%d bloggere liker dette: