Håper på båttur i dag

Det er noen skjær i sjøen, men går alt som jeg håper på, så blir det endelig en liten båttur igjen på meg i dag. Den første siden 19. juli! I dag får jeg nemlig en liten mini-permisjon fra sykehuset.

Permisjonen varer bare til søndag morgen, og jeg hentes her på Ahus om en times tid, så utpå sjøen er det ikke sikkert jeg kommer meg før tidligst i 15-16-tiden. Men været er fint og alt ligger til rette for det, så jeg krysser fingra.

  Men helt sikker på at det vil skje er jeg ikke. Nøkkelen til porten til båthavna har minstejenta, og hun svarer ikke på mobilen, som om den fortsatt befinner seg i veska hennes eller hjemme vet jeg ikke. men det er jo vakt i båthavna, så jeg regner med at det er det minste problemet! Båtnøklene har jeg kontroll over!

Det som er litt verre er at jeg ikke husker hvor mye som er igjen av diesel på tanken, jeg bare vet at det er under kvart tank, men vet ikke hvor langt ned mot null det er… Og for en gangs skyld er det ikke diesel i reservekanna fordi jeg klarte å glemme å fylle den sist gang jeg fylte opp tanken!!!

Jeg hater å dra ut i båten uten reservekanna fylt opp, og jeg er litt i tvil om hva jeg skal gjøre nå. Det er garantert nok igjen til å komme seg til Lindøya for å ta en reservetanking der før jeg drar videre til Oksenøya for å fylle helt opp, men nå er jo Lindøya stengt etter brannen…

Det er mulig jeg kan få litt ekstra diesel fra noen i båthavna, vi får se når jeg kommer dit om vedkommende fremdeles er der. Jeg har ikke lyst til å ta sjansen på å dra ut uten en ekstra klunk på tanken…spesielt fordi båten nå bruker mer drivstoff enn vanlig ettersom jeg ikke har hatt den oppe i år for vask og rengjøring og påføring av bunnstoff.

I verste fall kan jeg jo bare lunke litt rundt i Bunnefjorden, men jeg hadde da liksom litt lyst på en ordentlig tur! 

Noen vil vel kalle dette et eksempel på dårlig sjømannskap og det kan jeg forsåvidt være enig i, men jeg får unnskylde meg med at jeg har hatt mange andre tanker i hodet de siste månedene…

%d bloggere liker dette: