Tre år som båteier!

bergtatt4Da har jeg lagt bak meg nok et år som lykkelig båteier! Selvsagt skal det feires med kake om bord i Bergtatt i dag. Tre år og snart 300 turer er et godt bevis på at båtkjøpet i oktober 2013 var et blinkskudd! Til tross for både opp- og nedturer.

Å skaffe meg båt er vel noe av det lureste jeg noen gang har gjort. Det kan vel slås ettertrykkelig fast.

Båten har gitt meg mest glede, og jeg har vært på steder jeg aldri ville ha kommet til – etter all sannsynlighet – hvis jeg ikke hadde hatt båt! Jeg har fått noen av mine aller vakreste naturopplevelser om bord i båten. Og jeg har møtt masse hyggelige båtfolk og fått nye venner. Men det skal innrømmes at den også har vært en kilde til frustrasjon, spesielt sist helg…

1-IMG_9984Men summa summarium er inntrykket og opplevelsene med båten likevel overveldende positivt, og hvis jeg nå bare overlater til fagfolk å ta de reparasjoner og større vedlikehold/utskiftninger som er for mye for meg å gyve løs på, og heller tar de mer overkommelige oppgavene selv, så tror jeg at jeg vil få mye glede av båten i mange år framover. Jeg får ta en ting om gangen!

Jeg har flere ganger vært inne på tanken om å kvitte meg med denne gamle båten og skaffe meg en litt nyere der endel – kanskje mesteparten – av de oppgraderingene Bergtatt trenger allerede er gjort. Derav et enklere båtliv med bare klattvis vedlikehold og småreparasjoner.

Det høres jo bra ut, men jeg har en mistanke om at det nok ikke ville blitt slik i virkeligheten. I en båt er det alltid noe som må fikses på, trenger ettersyn, må byttes eller repareres. Jeg har uansett ikke råd til å kjøpe en helt ny båt, og må derfor kjøpe en brukt båt, og da vil jeg uansett måtte gå gjennom varierende grader av utskiftninger og reparasjoner. Slik er det med alle båter, spesielt bruktbåter.

IMG_1191.JPGI mitt tilfelle er jeg såpass heldig at Bergtatt bare har hatt to eiere opp gjennom årene (bortsatt fra nummer tre som bare hadde båten noen få måneder) og dermed er båten ganske enkel å få oversikt over. Det er ikke masse rare reparasjoner, installasjoner eller selvlagde Reodor Felgen-løsninger om bord. Båten er omtrent identisk med hvordan den var når den ble solgt fra Nidelv i 1974.

Så lenge skroget holder så kan båten bli et smykke etterhvert, med alle de planene jeg har for den! Og ja, en av grunnene til at jeg beholder den, er at jeg har blitt litt glad i balja! I løpet av disse tre årene har jeg opplevd så mye fint og har så mange gode minner at jeg rett og slett ikke har lyst til å kvitte meg med den, men gjøre den til min helt egen båt, sette mitt personlige preg om bord. Og da betyr ikke kroner og øre og antall båtlapper som blir brukt noe i det hele tatt for et båthjerte som mitt. 🙂

For lykke, (les båtlykke), kan ikke måles i penger! Og det er ingen tvil om at jeg de siste tre årene har hatt bedre livskvalitet enn på mange, mange år!

Jeg gleder meg til de neste tre årene om bord. 🙂

IMG_9810

Related Images: