Årets båtferieplaner

På denne tiden av året begynner det å nærme seg ferietiden også for båtfolket. Jeg har også lagt noen overordnede planer, men jeg er ikke lenger sikker på om jeg kommer til å følge de som jeg satte opp allerede i fjor, det kan bli endringer. Men hovedutgangspunktet er i alle fall klart, og det er at hovedferien blir lagt utenom fellesferien!

For er det noe jeg ikke liker, så er det overfylte gjestehavner! Derfor foretrekker jeg å dra ut på båtferie enten før eller etter fellesferien. Da behøver jeg ikke å bekymre meg for om jeg får plass eller ikke. Noen steder og tidspunkter vil det vel omtrent alltid være trangt om plassen, men båtfolket er veldig hjelpsomme og ordner en plass nærmest uansett.

I sommer skal jeg også en uke til Spania. Riktignok ikke båtferie, men dog må det nevnes. Det grugleder jeg meg litt til. Jeg og rederinnen besøkte Albir i august i fjor, og det var en positiv opplevelse nettopp fordi det var utenom hovedsesongen og god plass overalt. I år drar vi én måned tidligere, og da er det nok fullt kjør og stappfullt overalt, selv om vi skal på fastlandet og ikke til øyene. men det får stå sin prøve. Mulig jeg får besøkt både gamle venner og familie også.

Båtferien i år blir som vanlig litt oppstykket. Hoveddelen – langferien – blir ikke tatt før i august, og jeg har drøye to uker til disposisjon. Opprinnelig var jeg fristet til å dra nedover til Sørlandet, men jeg er blitt litt i tvil nå og overveier å legge langferien til Sverige istedenfor. Det er ennå mange steder jeg ikke har fått vært der, og Sverige er fortsatt spennende for meg å utforske med båten! Og det ser ut som om planen om å ta en ukestur til Sverige etter pinse går i vasken.

Til uka har jeg nemlig en hel avspaseringsuke å kose meg med, men som dere kanskje har lest tidligere, så er jeg håpløst på etterskudd med alt som har med båt å gjøre, og båten ser rett og slett enda mer shabby ut enn før…

Jeg overveier derfor å benytte endel av friuka til å bli ferdig med pussing og lakking og heller ta en tur mot slutten av uka, en utvidet helgetur hvor jeg for eksempel kan prøve meg på Mølen, Kommersøya, Holmestrand og kanskje Horten igjen. De to første har jeg ikke vært på ennå, Holmestrand besøkte jeg en halvtime i 2014 for å fylle diesel, og i Horten ligger både Tjøme Radio og Preuss fotomuseum…steder som står på blokka mi. Så vi får se an framdriften i prosjektet og været før jeg bestemmer meg…

Også i år er Østfoldtreffet plottet inn på radaren. Her har jeg også tatt meg to fridager etter helga, med tanke på å ta en tur over til Koster. Opprinnelig var planen å ha med meg rederinnen, men det er nå høyst usikkert om det lar seg gjøre rent praktisk. Men har uansett lust til å komme meg til treffet, mange kjente båtfolk som skal dit og som det kunne ha vært hyggelig å treffe igjen og slå an en prat med.

Og innimellom her skal det også presses inn en uke på fjellet – noe som er fast tradisjon hos familien Berg – og noe som ungene så absolutt ikke er med på å utsette eller avlyse!

Døtrene mine har også lyst på en liten båtferie, men det er litt usikkert når dette kan legges inn i planene deres. Kanskje de kan bli med på første halvdel av augustferien? I fjor hadde vi jo planer om å komme til Fjällbacka, men været ødela for de planene. Kanskje de får vært med dit i år? Noe skal vi nok få til!

På planen står også den sedvanlige “gutteturen” en helg i juli med gode kolleger fra jobb. Båten pakkes med øl, grillmat og “skjitprat” og er et av årets absolutte høydepunkter! 😀

I slutten av september har jeg også en avspaseringsuke som også i år skal benyttes til båtferie, men da er vi over på høsten, og ikke sommerferieplanleggingen.

Innimellom disse ferieturene skal båten selvsagt benyttes til så mange småturer som mulig, dagsturer, overnattingsturer og helgeturer der det er mulig å få klemt dem inn!

Som vanlig kommer jeg også til å melde meg inn på UNICEFs Feriesentral i sommer, der jeg tilbyr gratis båttur på Oslofjorden for de som ikke – av en eller annen grunn – har mulighet til å ta ferie. Disse turene jeg tar har jeg av personvernhensyn ikke skrevet noe om i bloggen, men jeg har hatt veldig fine opplevelser på disse turene. Hvis noen andre har lyst til å gjøre noe av det samme så er det fritt fram!

I år kan imidlertid tilbudet mitt bli noe redusert ettersom jeg vil gjøre oppussingen av båten ferdig før jeg kan tilby slike turer. Nok en grunn til å sette i gang…

Vi får håpe det blir en varm og mild sommer med mange fine dager der jeg kan bruke båten både før og etter jobb!

 

%d bloggere liker dette: