Time bestilt på båtvaskeriet

 For noen innlegg siden skrev jeg at jeg var fristet til å prøve å ikke bunnstoffe båten i år. Både på grunn av miljøhensyn og, for å være ærlig, muligheten for et enklere båtliv. Jeg er ikke 100 prosent overbevist om dette ennå, men jeg har bestemt meg for å prøve denne sesongen, så ser vi hvordan det går. Jeg regner med at ungene ikke har noe imot å slippe unna den årlige dugnaden…

Bunnstoff er en av kildene til forsøpling i sjøen. Selv om det har kommet mer miljøvennlig bunnstoff etterhvert, er det fortsatt et forurensende element. Så derfor har altså Vollen Marinesenter fått støtte fra Miljøverndirektoratet til å foreta skrogvasking gratis denne sommeren (vanligvis koster det rundt tusenlappen), slik jeg skrev tidligere.

Egentlig skal vel bunnen behandles med et epoxystrøk for å få den optimale effekten, men jeg gjør ikke det denne gangen. Skal ta en prat med de som utfører dette i neste uke, når vaskingen skal gjennomføres. 

Jeg planlegger å ta en ny runde i båtvaskeren i august da jeg begynner på båtferien til Sørlandet. Vollen ligger jo på ruta nedover (dog på gal side av fjorden), men det er ikke snakk om lange omveien for å få tatt enn ny vask. Og selvsagt skal neste ukes båtvask behørig dokumenteres i tekst og bilder – kanskje med video også!

Båten skal uansett opp en gang til i juni for å vaskes og pusses under fenderlistene. Jeg vil sette på ny vannlinjemarkering og (prøve å) reparere noen små glassfiberskader. Denne måneden er planen å vaske og polere alt over fenderlisten. 

Retur til Stavern neste uke.

Når vi nå skriver 1. mai kan jeg konstatere at april ble en grei båtmåned for meg med sju båtturer. Totalt har jeg nå 21 turer i år, mot 18 turer på dette tidspunktet i fjor. Tre foran skjema altså.

Det blir noen turer også i mai. I neste uke setter jeg kursen mot båttreffet Vårspretten i Stavern. Heller ikke denne gangen får jeg besøkt Minnehallen for krigsseilerne ettersom den ikke åpner før 15. mai… Men jeg skal jo samme veien i august, så jeg får satse på et besøk da!

Uka etter går den tradisjonelle rockefestivalen på Holmsbu i Hurum av stabelen – der jeg nå er for sjette gang – og i år for fjerde gang med båt.  Så i løpet av de nærmeste ukene blir årets første overnatting i båten gjennomført. Det skal bli mange flere denne sommeren!