Kom mai du skjønne milde…

Bergtatt har hittil ikke blitt brukt denne måneden. Men nå er det snart klart for et par fine, lange turer. Først til båttreff i Stavern og deretter til rockefestival på Hurum. Skal prøve å få vasket den også. Kanskje.

I dag skulle båten egentlig vært vasket under vannlinja av den nye skrogvaskeren på Vollen, men timen ble avbestilt fordi anlegget skulle ettersees av den svenske produsenten. Ny time har jeg ikke fått bestilt ennå, men tror jeg tar sikte på mandag. Vi får se, jeg skal etter planen være tilbake fra båttreffet da og må se om jeg kan få til å være der på tilbaketuren. Det er avhengig av når jeg starter returen.

I slutten av april fikk jeg flere fine turer, blant annet en tur til Oksenøya igjen der jeg fylte opp tanken og den store reservekanna – så nå er jeg godt utrustet til å dra på tur. Prisen på dieselen var ikke så hyggelig som den har vært før – oppe på 10,49 literen – men fortsatt et par kroner billigere enn de andre stedene inne i Oslofjorden.

Stavern i september i fjor hadde flott vær, får håpe det blir like bra nå i mai!

Etter den siste turen 29. april har altså båten ikke vært utpå – noe som skyldes både dårlig form hos skipperen, jobb og vær og andre gjøremål – ikke minst en langhelg i Trøndelag på konfirmasjon hos venner av rederinnen, men nå er jeg altså klar og kaster etter planen loss i morgen med baugen rettet mot Vårspretten i Stavern – et arrangement i regi av Båtfolk på Facebook.

Har gode minner fra arrangementet Høstspretten i fjor, så jeg tar en tur til nå på vårparten. Og fiskesuppa til restauranten Smak på bryggekanten er bedre enn den berømte i Engelsviken!

Deretter blir det noen dagers pause og 17. mai-feiring hos rederinnen før jeg nok en gang tar en tur til årets vakreste eventyr i Holmsbu der We Låve Rock-festivalen finner sted for sjette gang – og i år er låven på Holm gård utsolgt! 

I år står det legendariske britiske bandet Arena på toppen av plakaten, fulgt av franske Franck Carducci Band. Deretter de norske bandene When Mary og ProgAtom samt det lokale bandet The Windmill. I tillegg vil ungdom fra Folkestad Rockeverksted opptre.

Det er som sagt sjette gang at festivalen går av stabelen og sammen med Haugaland Prog- og rockfestival i Haugesund er dette nok en av de koseligste festivalene som arrangeres i dette landet! Jeg har vært på samtlige utgaver av festivalen, første gang tok jeg buss – en utrolig tungvint måte, men da hadde jeg heller ikke båt – andre gangen ble det det båttur ut av det. Tredje gangen ble kjørt ettersom jeg satt i rullestol etter amputasjonen og ikke hadde fått protese ennå, mens fjerde og femte gang ble det båttur – slik det blir denne gangen også.

Et morsomt poeng (som illustreres med bildet under) er at mens jeg i 2014 var eneste festivaldeltaker som kom med båt, økte det i 2016 til to båter – ettersom de som kjørte meg til festivalen i 2015 også hadde båt – og fulgte mitt eksempel året etter. I fjor kom jaggu meg tredjemann også – så nå får vi se hvor mange som dukker opp i båt i år! Det er jo en utmerket anledning til en flott helg i båten, særlig når det er meldt så godt vær også! Og låven på Holm gård der festivalen foregår er rundt ti minutters spasertur for de med to bein, og rundt 15 minutter for en enbeint skipper med protese… 🙂

Tre progbåter på rad og rekke i Holsmbu i fjor. Blir vi flere i år? Bergtatt hadde vinterkalesjen fra 1974 (!) på ettersom den blå var til reparasjon.

Disse to turene betyr også at jeg endelig kan begynne årets overnattingssesong i båten. Jeg har jo varme om bord om vinteren og kunne fint ha overnattet, men det har bare ikke blitt noe av. Men nå er det altså duket for flere overnattinger.

Heldigvis blir været ganske så pent framover, så det skal bli godt å få bruke båten i sommeraktig vær igjen etter en lang og kald vinter. Også vindmessig ser det greit ut for turen både til og fra Stavern og til Holsmbu uka etter.

Selv om skrogvaskingen ikke har gått som planlagt så skal jeg se om jeg får vasket, pusset og polert båten over fenderlista, altså overbygget hovedsaklig, slik at båten ser litt OK ut. Den er jo blitt skitnet litt ned etter vinteren. Jeg må også vaske kalesjetaket, som har blitt hyppig brukt av måkene i vinter. Jeg har ikke brydd meg om det, men det er greit at båten ser noenlunde presentabel ut når jeg skal på båttreff! I tillegg skal jeg også skifte olje og filtre og sinkanoder før jeg setter kursen mot Stavern. 

Nå klør det i fingrene etter å komme utpå igjen!

 

 

%d bloggere liker dette: