Over 1.000 innlegg på båtbloggen!

Jeg har passert en milepæl i båtbloggingen min uten å registrere det før nå – innlegget jeg publiserte på tirsdag (om de beste bildene fra 2019) – var nemlig innlegg nummer 1.000 på bloggen! Det tar jeg meg en bolle på!

Ganske passende da at jeg i går bakte en ladning med boller! Nå skal jeg ta en kaffekopp og en bolle for å feire begivenheten!

Dette innlegget blir da nummer 1.002 siden jeg startet bloggen i 2013. Innlegget Hei og velkommen ble lagt ut 14. september, og da hadde jeg ikke kjøpt noen båt ennå!

Da var planen å kjøpe en båt en gang over nyttår, for så å bruke vinteren og våren til å eventuelt pusse opp ting som måtte gjøres.

Det ble to boller, ikke én…

Jeg ble også medlem av forumet på Båtplassen og hadde opprinnelig tenkt å kjøpe en snekke av Sjømann-typen. Jeg visste ikke så mye om akkurat den modellen, men hadde vært om bord i en slik en gang på slutten av 80-tallet, og likte meg godt. Den var 21 fot stor og passe for meg, tenkte jeg. På båtforumet fikk jeg raskt vite at denne båttypen var en halvfabrikata, der man kjøpte skroget og så bygde innredningen selv. Så den kunne komme i mange utgaver, for å si det slik.

Av brukerne på forumet – hvor jeg i dag betrakter flere av dem som venner og treffer dem jevnlig i båtsesongen – ble jeg raskt penset over på Nidelv 24, og da en av dem, Steinar, inviterte meg og ungene på en prøvetur i slutten av september, så ble jeg solgt!

I begynnelsen av oktober stakk jeg for å se på en Nidelv 24 i Oslo – jeg hadde ikke tenkt å kjøpe den – for jeg hadde egentlig ikke penger nok til å cashe den ut da, og ville ikke ta lån – men jeg ble enda mer overbevist. Til slutt endte det med at jeg sa det som det var, at jeg egentlig ikke kunne kjøpe den før etter nyttår, men at hvis han ikke fikk andre bud, så kunne jeg betale 10.000 med en gang og resten rett etter nyttår, så kunne han beholde båten inntil jeg hadde betalt den fullt ut.

Til min store overraskelse sa han ja til dette forslaget, men lot meg overta båten med en gang! Jeg var overrasket over tilliten han viste meg (han fikk restløpet 3. januar som lovet), men i ettertid har jeg forstått at han ikke var interessert i å få utgiftene til vinteropplag i tillegg. Så da fikk jeg båten over til Oksval få dager senere, plasserte den i boblehavn og begynte båteventyret mitt.

Siden da har det blitt endel nautiske mil, for å si det slik! Og altså ganske så mange linjer med tekst…

Bloggingen har det vel vært litt opp og ned med, men stort sett har jeg vel skrevet ganske jevnlig. I begynnelsen skrev jeg om hver eneste tur jeg hadde, det har jeg begrenset litt etter hvert, men jeg har vel funnet min nisje på en måte. Jeg har ikke akkurat rosablogg-tall og blir ikke millionær med det første (ikke tar jeg imot annonser og ikke skriver jeg sponsede innlegg). men jeg koser meg med skrivingen og bruker egentlig bloggen som en slags dagbok for meg selv. En dagbok jeg kan gå tilbake til for å gjenopplive minner hvis jeg skulle ha behov for det!

Takk for følget, så får vi se hvor lang tid det tar å skrive de neste 1.000 innleggene!

Bollene på bildet er forøvrig en av mine spesialiteter (i tillegg til kanelboller) litt grove boller med havregryn og tranebær. Namnam!

 

%d bloggere liker dette: