Første båttur på 11 dager

Søndag fikk jeg meg endelig en liten båttur igjen – den første siden jeg ankom hjemmehavna etter Sørlandsturen. Og dermed rundet jeg 160 turer med nybåten. Nå håper jeg at været i slutten av uka blir bra nok til en liten mini-høstferie, men det ser ikke lovende ut…

I fjor i høstferien kombinerte jeg et kurs i reparasjon av gelcoat og glassfiber i Fredrikstad med en liten svipptur over til Strömstad og Koster. Slik blir det ikke i år. I år blir det dermed andre sesong siden jeg fikk båt at jeg ikke har vært over svenskegrensen.

Vi får håpe at koronaen slår seg såpass til ro til neste år at det blir litt Sverigebesøk innimllom.

 

Etter at jeg kom hjem fra seks ukers langt tokt den 16. september har det vært en kombinasjon av andre gjøremål og dårlig vær som har gjort at det ikke har blitt noen tur utpå, men søndag fikk jeg tid litt utpå ettermiddagen. Søndag var det noe vind, men ikke noe å bry seg, og regnet holdt seg unna selv om det var veldig grått.

Jeg kaller det vel nærmest en liten svipptur, men det ble uansett nesten tre timer utpå, manglet bare fem minutter!

Jeg kan telle på én hånd de gangene jeg har hatt på varmeapparatet i båten i år, men denne gangen satte jeg det på. Det har det forsåvidt bare godt av, har jeg lest.

Og med medbragt kaffe ble det en koselig tur utpå blant Osloøyene.

Først dro jeg over til Oppegård båtforening for å toppe tanken, så er det gjort. På denne tiden av året blir det jo uansett litt færre turer utpå enn om sommeren, så det kan hende dieselen varer litt lenger etter denne fyllingen…

Prisen var den samme som da jeg fylte der i juli, 9,49 er en hyggelig pris, kan ikke si noe annet. Anlegget har også fått godkjentstempel fra rendiesel.no, så alt er på stell der.

Etter å ha fylt opp tanken kjørte jeg innover mot Oslo, først forbi Hvervenbukta (som ligger rett ved båtforeningen) og deretter mot Malmøya. Kjørte inn ved Padda og deretter under broa i Malmøysundet før jeg satte kursen mot Sjursøya.

 De eneste båtene jeg møtte på denne etappen var en seilbåt ved Malmøya og den hybridelektrisk sightseeingbåten Brim på vei mot Sjursøya. Tok en liten svingom innom Bjørvika og jobblokalene – der jeg ikke har vært siden juli – og deretter innom Pipervika og Aker Brygge for å runde Tjuvholmen.

Så tenkte jeg å dra innover Frognerkilen – har faktisk ikke vært lenger inn enn ved Kongen – og passerte kongeskipet der. Knipset noen bilder med mobilen og dro deretter tilbake via Lindøya og Heggholmen til Oksval.

Møtte endel flere båter på siste halvdel, fra Aker Brygge og til Lindøya, enn på den første delen av rundturen.

Håpet nå er altså å få meg noen dager utpå fra torsdag til søndag, men det ser foreløpig ut til å bli en heller våt affære.