Fortsatt aktuelt å kose meg på Europas kanaler!

For rundt fem år siden skrev jeg flere entusiastiske innlegg om en planlagt kanalferie på elver og kanaler gjennom Europa. Planen var opprinnelig å gjennomføre den i 2020 og ta permisjon fra jobben. Vel, det har jo skjedd en del siden da, ikke minst pandemien, men ideen og lysten til å gjennomføre turen er fremdeles til stede i fullt monn!

Årsaken til at jeg plutselig begynner å nevne dette nå, er at på besøksstatistikken for denne uka har et innlegg fra mars 2018 plutselig fått flere besøk. Kanskje det er noen andre som lurer på om de skal gjøre det samme og har googlet litt for å få mer informasjon?

Sist jeg skrev om planene om kanalferie var i juli 2020. Da hadde jeg nettopp avsluttet den første sørlandsturen den første koronasommeren, og skulle straks av gårde på del to. Essensen i dette innlegget var at erfaringene fra å ha gjemmekontor i båten i seks uker var så gode at jeg hadde fått en fornyet lyst til å prøve meg.

Drømmer om å oppleve dette selv. Foto: Tom Johansen

Litt rart egentlig, at jeg ikke skrev et lignende innlegg etter erfaringene mine i fjor, da jeg jo totalt var utpå i fire måneder og én uke! Jeg mener jeg har nevnt det i en eller annen oppsummering, men er ikke helt sikker, men ikke i noe eget innlegg i alle fall.

Så, bare for å slå det fast: Planen om kanaltur er absolutt høyst reell fremdeles!

Rutevalget må bli litt annerledes i begynnelsen da Tresfjorden er litt for høy til å ta den ruta jeg hadde planlagt med snekka, men ellers er alt ved det samme. Men tidshorisonten for når det skal kunne skje er noe usikker. Og som jeg skrev i innlegget fra 2020, så er premissene for en slik tur noe endret etter pandemien.

Så det er langt fra sikkert at jeg er nødt til å ta ulønnet permisjon og spare opp en stor økonomisk buffer (en buffer må jeg uansett ha) siden jeg etter all sannsynlighet kan kombinere en slik tur med å jobbe fra båten.

Alt dette er detaljer som jeg må avklare med arbeidsgiver i god tid, og jeg har en del andre planer og turer som skal gjennomføres før det blir aktuelt å ta en slik tur. Men det er langt fra umulig at jeg kan gjennomføre en slik kombinert ferie- og jobbetur.

De neste to årene blir det neppe aktuelt, så får vi se etter hvert. Neste år er jo planen Norgesferie, mens i 2024 har jeg tidligere skrevet om en mulig Sverige/Danmarkstur – selv om det ikke er helt fastsatt.

Med en noe raskere båt vil uansett tiden en slik kanalferie vil ta bli noe mindre. I elvene og kanalene vil jeg måtte holde samme fart som i de opprinnelige planene, men både strekningen ned til Kielkanalen og strekningen tilbake, om det blir via Kiel eller Lübeck eller andre steder, vil jeg kunne forsere raskere enn opprinnelig planlagt, og dermed kutte noe ned på tidsrammene.

Alt dette er fortsatt langt fram. Men litt koselig å kunne dra fram kanalkartene og bøkene og drømme seg litt bort nå som kuldegradene har begynt å komme.

Nå i helga er det ikke umulig at jeg havner utpå sjøen igjen ettersom jeg har fri til onsdag etter at fredagens jobbøkt er unnagjort. Hvem vet! Erfaringene fra forrige helgs tur var utelukkende positive!

Herlig med desembertur til Strömstad

Men jeg bør kanskje bytte ut sommersoveposen fra forrige helg med vintersoveposen hvis det blir snakk om overnatting. Sannsynligvis blir det dog kun noen dagsturer mens det er lyst. Må nesten utnytte det før isen kommer.

Slik været er meldt framover er vi inne i en kuldeperiode, og det kan bety at det legger seg is på enkelte områder her innerst i fjorden.

Ha en god helg!

 

Related Images: