Tilbake på Sørlandet

På båtferiens tredje etappe kom jeg meg tilbake til Sørlandet. I skrivende stund ligger jeg på Skibholmen, en liten holme med en kommunal brygge, og med utsikt til Risør og gjestehavna.

Når jeg skriver dette er det tidlig torsdag morgen, og jeg har endelig overnattet på et nytt sted for meg, og i en uthavn. Jeg har jo hatt som mål på denne ferien å ligge mer i uthavn, men av praktiske årsaker så ble det ikke noe av før nå.

Planen i dag er å dra de få metrene over fjorden til Risør og legge meg i gjestehavna der. Der vil jeg antakelig måtte ligge til i alle fall lørdag hvis værmeldingene stemmer, ettersom det er meldt en god del vind utover dagen, og hele fredag samt deler av lørdagen. 

På plass ved Skibholmen.

Vi får se hva det blir til, men blir jeg liggende værfast i flere dager, så vil jeg helst ligge litt mer sentralt og med tilgang til strøm. Enkelt og greit.

Jeg har alltid hatt lyst til å legge meg her på Skibsholmen etter at jeg for noen år siden leste at kommunen holdt på med å bygge flere brygger for båtfolket på flere av de små holmene og øyene rett utenfor byen. Den brygga jeg ligger ved nå kan jeg ser fra gjestehavna, og senest i fjor da jeg lå her både på tur og retur, så hadde jeg litt lyst å legge meg her, men det ble gjestehavna også den gangen!

Ut fra Stavern

Turen onsdag startet fra Stavern. Jeg ventet til litt utpå dagen på grunn av bølgevarslene over Langesundfjorden før jeg dro. Jeg dro litt lenger ut enn jeg vanligvis gjør, og fikk bølgene rett mot meg. De var ganske store så det ble litt humpete og rufsete, men jeg har dratt over fjorden i verre forhold enn det jeg opplevde nå.

Jeg holdt meg akkurat utenfor/på kanten av det området på kartet som er Rakkebåene, men endret kurs når jeg kom til kardinalmerket der man skal passere på østsiden, og dro deretter innover fjorden mot Tvistein fyr. Da fikk jeg bølgene inn fra siden inntil jeg passerte fyret, men da var de allerede begynt å minke litt, slik som Windy meldte.

Rufsete over Rakke og Langesundfjorden

Etter å ha passert fyret såfikk jeg hovedsakelig bølgene litt skrått inn midtskips, og på siste del før jeg var inne i smul sjø kom de akterfra. Da slappet jeg litt av på farten, men holdt likevel tosifret når bølgene skjøv meg framover.

Deretter var det den vanlige turen gjennom Kreppa, og deretter gjennom Skåtøysundet før jeg var ute i Kragerøfjorden. Da tenkte jeg litt på om jeg skulle legge meg i Portør, men valgte å dra videre til Risør mens jeg først var i gang!

Straks klar for Kreppa

Jeg tenkte at det var best fordi jeg helst vil, som jeg var inne på i begynnelsen, ligge i en gjestehavn med tilgang til butikker og landstrøm hvis jeg må bli liggende noen dager på grunn av været.

Utsikt fra Skibholmen

Og jeg trives i Risør, som er et sted jeg av en eller annen grunn ser ut til å alltid ligge noen flere dager enn det jeg planlegger! Jeg har også ligget værfast her flere ganger, både på grunn av tett tåke og uvær, så det har egentlig blitt en liten tradisjon! 😀

Risør og gjestehavna i bakgrunnen

Related Images:

Én kommentar til «Tilbake på Sørlandet»

  1. Mange flotte ruter du går Pq, har du bilde av kartplottene? Fine løyper å følge!

Kommentarer er stengt.