På tide å ombestemme seg igjen?

Mens jeg slapper av i Risør har jeg begynt å revurdere planen min om å legge igjen båten den uka jeg må tilbake på jobb.

Den reviderte ferieplanen min etter at jeg bestemte meg for å droppe Sverige/Danmark-turen, var å prøve å komme meg over Jæren og deretter Sletta for å komme meg til Hardangerfjorden.

Men siden jeg kom meg av gårde en uke forsinket så har jeg blitt mer og mer usikker på om det er litt for optimistisk av meg. I tillegg kom jo det faktum at jobben ikke innvilget meg ferie i nattuka mi i september ettersom de slet med å finne vikarer. Det betyr at jeg må være tilbake på jobb fra natt til 23. september, og denne gangen er de ikke så veldig lystne på å la meg jobbe fra båten.

Så dermed var jo planen å begynne på returen kanskje andre uka i september og deretter legge igjen båten et sted på Sørlandet mens jeg dro hjem for å jobbe sju netter, og deretter dra tilbake for å bruke de to siste friukene.

Men nå har jeg har vurdert å gjøre endringer igjen! Jeg lurer nå på litt om jeg heller skal satse på å være hjemme også med båten til den 22. september, jobbe nattuka, og deretter ta to nye uker i båten, men da ta en liten høstferie i Sverige?

Kanskje blir det høstferie i Sverige istedenfor? Her fra Koster.

Foreløpig bare tankespinn, og mye kommer selvsagt an på hvordan været og vinden blir utover denne måneden. Jeg tror av erfaring at det kanskje blir litt optimistisk å rekke fram til Hardangerfjorden, og om jeg gjør det, så er det kanskje enda mer optimistisk å satse på at returen går knirkefritt med høsten og mer ustabilt vær på vei …

Saken er jo også at jeg har lyst til å ta det rolig når jeg først er i Hardanger, og i alle fall bruke en uke minst der. Noe som kan bli litt vanskelig å få til når jeg allerede har «mistet» to uker …

Jeg har fortsatt lyst til å krysse Jæren og besøke både Skudeneshavn og Haugesund igjen, og kanskje også Kvitsøy, som jeg ikke fikk besøkt forrige gang. Men det er heller kanskje ikke så sannsynlig? Kanskje jeg skal nøye meg med å besøke Egersund? Og kanskje titte innom steder som Rekefjord og Sogndalsstrand? Pluss en rekke uthavner i området?

Besøker gjerne Skudeneshavn igjen, men det spørs …

Akkurat her og nå heller jeg nok mest til dette nye alternativet, men som sagt, været avgjør. Og slik det ser ut til uka er jeg ikke særlig optimistisk. Det er nemlig meldt veldig mye vind hele uka, spesielt på slutten. Slik været er meldt i skrivende stund, så vil jeg egentlig ikke komme forbi Arendal før tidligst neste helg eller uka etter – og da kan jeg nok glemme å komme meg særlig lengre enn Egersund toppen!

Så jeg tenker at det kanskje er lurt å komme meg videre denne helga og kanskje bale litt rundt innaskjærs mellom Lyngør og Arendal inntil det roer seg?

Dog skal man ha i bakhodet at værmeldingene ikke stemmer helt de fleste gangene. I går kveld var det meldt mye mer vind enn det lille som kom, og værmeldingene kan ha endret seg allerede med tanke på neste uke.

Det er blant annet denne totale friheten til å bestemme og ombestemme seg og drar nøyaktig hvor man har lyst når man får lyst til det, som er noe av det beste med å ha båt!

Det viktigste er uansett å være ute på tur, og jeg storkoser meg! Ikke minst med det faktum at jeg kan oppholde meg i forkabinen igjen, selv om den kun er knapt nok halvferdig.

Det er faktisk ganske så deilig å kunne sitte her i kabinen, særlig torsdag kveld da det begynte å regne voldsomt. Mye bedre å sitte her enn under kalesjen da, selv om den er impregnert og ganske tett (har begynt å løsne i sømmen et sted, så det drypper litt der).

Upåklagelig fredagsvær i Risør!

Gjestehavna ble omtrent fylt opp av seilbåter torsdag, men så viste det seg at det meldte uværet ikke ble så ille som spådd, og fredag dro over halvparten av dem videre. Senere på kvelden kom det nye båter inn, så nå er det ganske fullt igjen. Lørdag morgen forsvinner vel de fleste igjen, kanskje?

På formiddagen i går kunne jeg egentlig ha dratt videre jeg også, men jeg valgte å betale for to døgn når havnevakta kom innom på runden sin kvelden før, så da ble jeg liggende. Må jo ha valuta for pengene!

Været fredag var også mye bedre enn meldt på formiddagen og utover ettermiddagen, med blå himmel og sol, og ikke overskyet som opprinnelig meldt! Og ingenting er bedre enn Risør i sol!

I skrivende stund har jeg ikke bestemt meg for om jeg fortsetter turen i dag eller tar ei natt til her i Risør. Det finner dere i så fall ut på mandag, for i morgen tar jeg bloggfri! Men som jeg skrev tidligere, så er planen å stort sett skrive en liten rapport hver dag på dette toktet. Men kanskje jeg velger å ta søndagene fri! 😀

En sjelden skipperselfie …

 

Related Images: