En hyggelig overraskelse

Startskuddet går snart for årets båtferie, og ting har begynt å falle på plass. Etter en uke på fjellet skal det bli godt å komme seg ut i båten igjen. Og mens jeg var på fjellturen kom det en hyggelig SMS fra havnesjefen.

Der la han ved et bilde og ønsket meg god tur! 

Bildet viste pakkboksen og det nye sjøvannsfilteret ferdig montert med den nye slangen. Slangen og filteret ble innkjøpt av meg i fjor høst, men ikke montert ennå. Jeg hadde planer om å bytte slange og montere filteret selv, men der kom havnesjefen meg i forkjøpet!

Før jeg dro opp på fjellet fikk jeg jo beskjed om at pakkboksen var ødelagt og måtte skiftes ut, og håpet var jo at havnesjefen hadde tid til å gjøre det før jeg skulle starte båtferien. Men ettersom jeg ikke hørte noe fra ham og heller ikke fikk tak i ham på telefonen, så trodde jeg ikke at det kom til å gå og at jeg måtte innstille meg på regelmessig pumping av kjølen på turen.

Men så kom altså denne SMSen – eller rettere sagt en MMS – der han hadde fullført jobben! Jeg ble virkelig svært glad og lettet da jeg fikk meldingen. Etter litt meldingsutveksling viste det seg at de hadde tatt ut pakkboksen, rengjort den og satt på nye talgpakninger. Og mener at den nå skal fungere. Så det blir spennende å se når jeg kommer ned til båten igjen.

Noe av det første jeg skal gjøre er å vaske kjølen grundig. På grunn av lekkasjen er det ganske møkkete der nå. Med ren kjøl vil jeg også kunne oppdage lettere om det kommer lekkasje fra motor eller dieseltank/slange.

Jeg har ikke spurt om sinkanoden også er satt på, det hadde jeg nemlig tenkt å gjøre når jeg fikk tak i ham på telefon, og spørre om det var mulig å fikse det når han først skulle ta båten opp igjen. Jeg glemte jo å sette den på før båten ble satt på sjøen igjen forrige helg. Den lå jo sammen med slangen og sjøvannsfilteret.

Men det finner jeg ut når jeg skal ned i båten igjen – i skrivende stund har jeg ikke vært om bord ennå siden forrige søndag. Er den ikke montert får jeg heller vente til neste gang båten skal opp igjen.

Før jeg drar av gårde skal båten vaskes og poleres over fenderlisten og på overbygget. Skal prøve å få dratt over med støvklut og vaskefille også inne i kabinen, samt fjerne resten av beiseflekkene. Så er jeg klar for avgang!

Båten med reparert kalesje på plass. Bildet er tatt før den ble tatt opp for vask, polering og stoffing.

%d bloggere liker dette: