Kjøpe inn dansk gjesteflagg?

Jo mer jeg tenker på det, jo mer fristende blir tanken på å ta en liten avstikker på båtferien min i august. Den skal jo gå ned langs svenskekysten, men kanskje er det mulig å ta en avstikker til et annet av våre naboland? Og går alt som planlagt rekker jeg kanskje en progrockfestival også!

Det begynner å nærme seg hovedbåtferien i år. Etter at jeg “pusset opp” sidene litt la jeg samtidig inn en liten teller i sidemenyen til høyre, som teller ned til når jeg etter planen skal starte båtferien nedover den svenske “bästkusten”.

Og selv om jeg ikke har følelsen av at det er sommer ennå, så er vi jo nå allerede i juli, og august nærmer seg med stormskritt!

Noen av de siste innkjøpene, både kart og sengesett blant annet.

Da jeg planla båtferien 2019 tidligere i år, var det med utgangspunkt i at jeg hadde Nidelven og ville tøffe rundt i omtrent fem knop. Men nå har jeg en båt med en motor så kraftig at jeg må bruke sluregir for å komme ned i fem knop…

Det betyr at rekkevidden blir endel utvidet og at jeg kan komme lengre på de tre ukene jeg har til disposisjon enn jeg egentlig hadde tenkt. Og egentlig har jeg nesten fire uker til disposisjon.

Jeg har nemlig gjort en liten tabbe. Jeg har egentlig sommerferie fra 29. juli, men da jeg søkte på sommerferie glemte jeg at jeg skulle jobbe helgen 3. og 4. august, så jeg får altså fem dager ferie, to dager jobb og deretter 20 dager ferie… Da jeg oppdaget tabben var det for sent å få endret noe.

Jeg vurderer derfor å ta båten nedover og la den ligge i ei gjestehavn lørdag og søndag for deretter å ta toget eller buss og fortsette turen. Men jeg kommer jo ganske langt på fem dager, så her må jeg vurdere hva jeg skal gjøre. Å la båten ligge “alene” et sted langt borte mens jeg drar tilbake til Oslo for de to siste vaktene er ingen god tanke…

Har veldig lyst å få med meg denne!

Planen var jo å komme meg ned til Göteborg og få med meg en festival der 17. august. For så å bruke en ukes tid på tilbaketuren. Det klarer jeg fint. Men nå kan det hende at jeg dropper den festivalen for å komme meg til nye steder.

Det jeg konkret tenker på avsløres jo i tittelen på dette innlegget. Når jeg først er nede i Göteborg-området er det nemlig fristende å ta en tur over til den danske øya Læsø, som ligger omtrent midt i Kattegat. Det vil ta i underkant av fire timer i 9 knops fart – og vips er jeg i Danmark!

Fra Læsø og inntil fastlandet, for eksempel Sæby, vil det ta enda kortere tid, rundt halvannen time. Og plutselig har jeg besøkt fastlandet i Danmark også. Hele denne lille omveien vil jo bare ta et par dager eller tre hvis jeg vil se meg litt rundt. Og da kan jeg rekke festivalen i Göteborg før jeg drar hjemover langs den svenske vestkysten.

Men det er et annet alternativ også – som først og fremst er avhengig av at været holder seg pent over en liten periode.

Fra Sæby og opp til Skagen er det heller ikke veldig langt. Rundt tre timer i ruslefart. Og er man først kommet til Skagen er det jo spennende å tenke på å ta returen tilbake til hjemmehavna via sørlandskysten? Det blir en strekning på mellom åtte og ti timer på åpent hav fra Skagen og over til Sørlandet – alt ettersom hvor jeg setter kursen mot i Norge, og om jeg kjører i ruslefart eller legger på litt…

En besnærende tanke! Men da må jeg nok droppe festivalen i Göteborg… Valgets kval…

Uansett hva jeg bestemmer meg for vil båtferien i år få en litt ny vri. Jeg tror vel at jeg har bestemt meg sånn rundt 95 prosent for å prøve meg i Danmark – øy eller fastland – mens det fortsatt vel er 50-50 sjanse for om jeg prøver meg på Skagen-Sørlandet.

Sannsynligvis bestemmer jeg meg ikke før jeg er midt oppe i det – så for sikkerhets skyld er det kanskje like greit å kjøpe et dansk gjesteflagg først som sist?

%d bloggere liker dette: