En siste tur i 2019

Jeg rakk en liten tur utpå fjorden på tidlig ettermiddag på årets siste dag. Planen var å kanskje ta båten ut igjen på kvelden og bivåne nyttårsfyrverkeriet fra sjøsiden, men formen utover dagen gjorde at det ble med tanken.

Opprinnelig var planen å feire nyttårsaften med rederinnen (eller snarere eks-rederinnen, men det er en annen historie), men på grunn av sykdom ble dette avlyst. Dermed endte det opp med en stille kveld hjemme der Netflix ble redningen…

Selv før jeg visste at det ble en litt annerledes nyttårsfeiring enn planlagt, så var planen å få meg en tur utpå på formiddagen før jeg dro videre. Som vanlig var jeg noe treg med å komme i gang om morgenen, så jeg kom meg ikke utpå før klokka var 14. men da doblet jeg i det minste antall båtturer i desember…

Været var jo flott, plussgrader, omtrent speilblankt og blå himmel. Nærmest perfekt for årets siste båttur!

Turen gikk mot Skjælholmene (mellom de to) og deretter forbi Langøyene, Rambergøya og Gressholmen, forbi Lindøya og Hovedøya og deretter mot Nakkholmen og tilbake til Oksval. Var utpå i én time og tjue minutter, ikke verdens lengste tur altså.

Da jeg tøffet forbi Langøyene fikk jeg se den første isen. Ikke så veldig overraskende da den gjerne kommer mellom øyene og fastlandet. Riktignok var det ikke noen særlig fast is, men mer en gjennomsiktig tynn sørpeskorpe som løste seg opp umiddelbart da jeg kjørte gjennom.

Spesielt mellom Gressholmen og Bleikøya og mellom Bleikøya og Sjursøya var det større områder med det tynne flaket, men etter at jeg kom ut i det indre havnebassenget og snudde båten i retning mot Nakholmen, så var det ingenting å se.

Jeg kjørte først på utsiden av Galteskjærene før jeg la om kursen og kjørte mellom Lindøya og Nakholmen og passerte Rausekkene. I dette området var det igjen en liten antydning til issørpe.

En av årsakene til at jeg tok denne ruta var å sjekke nettopp om det gikk greit å ligge i dette området senere på kvelden. Jeg hadde nemlig lyst til – når jeg først ble hjemme på nyttårsaften – å gjøre det jeg har tenkt på mange ganger: Å ta båten ut på nyttårsaften og legge meg til i nærheten av Rådhusplassen for å få med meg fyrverkeriet derfra.

Jeg kan tenke meg at utsikten fra båten vil være helt fantastisk, men de årene jeg har hatt båt har jeg enten vært opptatt med andre ting på kvelden, noe som vel er vanlig for de fleste, mens de få gangene jeg har hatt anledning har det enten vært skyet eller blåst for mye.

Denne gangen var imidlertid værgudene på min side, bortsett kanskje fra at det var meldt noe vind den siste timen mot midnatt. Men da tidspunktet nærmet seg, var jeg rett og slett ikke i form, og orket ikke å dra utpå.

Så da ble det Love Actually og to actionfilmer på Netflix på rappen hjemme i stua istedenfor…egentlig helt greit det også!

Så får vi se når det blir en offisiell start på årets båtsesong. Kanskje allerede i helgen? Det er riktignok ikke meldt så voldsomt fint vær… Lørdag er det meldt sol, men samtidig litt vind, mens søndag mindre vind, men grått.

En liten svipptur skal vel være mulig uansett!

%d bloggere liker dette: