Redningsselskapet ber båtfolk om å ikke bruke båten

“Hyttefolket er bedt om å holde seg hjemme, nå er det båtfolket som bør vise det samme ansvaret”. Det skriver Redningsselskapet i en e-post om beredskapen under koronapanedemien. RS advarer mot at de har svekket beredskap på grunn av viruset.

I en e-post som omhandler situasjonen skriver RS at de følger utviklingen av korona-smitten tett, og at hovedfokuset nå er å levere på beredskap.

“Vi skal gjøre vårt for å sikre drift av våre redningsskøyter og ambulansebåter langs kysten.”, understreker selskapet.

Redningsselskapet opplyser at de har tatt forhåndsregler for å sikre at mannskapene er friske og raske til å kunne utføre livreddende oppgaver.  Av hensyn til dette ber RS om at publikum ikke oppsøker mannskapene på stasjonene.

“Dersom du skulle trenger vår assistanse på sjøen, ber vi om at dere følger våre smitteverntiltak og tar imot instrukser fra mannskapet. Assistanser som ikke er kritiske for liv og helse vil ikke prioriteres i denne perioden”, opplyser RS.

Redningsselskapet kommer også med følgende oppfordring:

“Dagens situasjon gjør vår beredskap ekstra sårbar og vi fraråder derfor bruk av fritidsbåt i ukene fremover.

Hyttefolket er bedt om å holde seg hjemme, nå er det båtfolket som bør vise det samme ansvaret. Vi oppfordrer alle til å ta ansvar og fokusere på at dette er en felles dugnad.

Det betyr å følge myndighetenes oppfordring. Vi håper at alle våre båtvenner og støttespillere har forståelse for situasjonen og tar ekstra hensyn til alle rundt dere i disse tider”, heter det i oppfordringen.

Se hele oppfordringen her.

%d bloggere liker dette: