Stille på bloggen, men ikke på sjøen

Det har ikke blitt mange båtturer på skipperen den siste tiden. Til tross for en ganske mild start på høsten, som hittil har vært langt fra så regnfull som fjorårets, så er det vinden som har vært hovedproblemet.

De fleste har vel fått med seg at det har vært ganske så vindfullt utpå de siste ukene. Når til og med Color Line stiller inn fergeavganger, så er det i alle fall ikke noen gode forhold for en Tresfjord 29 utpå!

Jeg er så heldig at jeg kan se båten min på båthavnas webkamera, og har kunnet konstatere at det har gått bra. Selvsagt har jeg vært om bord og sjekket ståa, sett på fortøyninger og tømt tanken til avfukteren, men turer har det altså blitt svært lite av.

Samtidig har også kulden gjort sitt inntok, gradestokkene har vært nede i både tre og fire grader, og til uka har Yr meldt noen blå minusgrader, hittil bare om natta, men som jeg nevnte i forrige ukes innlegg, så er jeg klar med frostvaktene om det skulle komme noe større væromslag.

Oktobertur i fjor

Håpet er jo at det skal roe seg litt slik at man kan få seg en tur utpå nå som man nærmer seg noen fridager etter å ha unnagjort en nattuke på jobb. Foreløpig ser det jo ikke så verst ut, men jeg tror toppen det blir en tur eller to utpå før månedsskiftet. 

En av årsakene er at jeg er opptatt de første dagene i friuka uansett og også på slutten av friuka, så akkurat nå ser det ut til at det kun er tirsdag som kanskje kan være aktuell. Ellers er onsdag og kanskje torsdag mulige turdager, men da er vi faktisk over i november!

Hittil den høsten har jeg inntrykk av at det har vært mye mindre nedbør enn det har vært de to siste årene. Mye av høsten både i fjor og året før regnet i praksis bort, og med en forkabin som ikke er tett, så var det ikke fristende å dra ut på tur. Den er jo fortsatt ikke 100 prosent tett, men i det minste er det ikke fare for noe mugg og ødeleggelser fra det vannet som kommer om bord nå, siden hovedproblemet er løst.

På vei videre sørover fra Kavringen etter tanking i desember i fjor.

Så vi får satse på at det holder seg slik resten av året, da kan det bli noen fine turer utpå. Hovedprosjektet utover nå er jo den førjulsturen til Strömstad jeg har lyst å få til i desember.

Dette været passer meg best – året rundt! Nice i fjor!

I forbindelse med at jeg fyller rundt år i desember, så blir det en ny tur til Nice i Sør-Frankrike der jobben har ferieleilighet. Flyturen er påspandert i bursdagsgave, så da er det bare å kose seg! Dette skjer jo i månedsskiftet og jeg har aldri vært i Nice så sent, men det skal i alle fall fortsatt være tosifret der på dagtid, så direkte ubehagelig blir det ikke!

Var der ganske sent i fjor også, men nesten én måned tidligere, i månedsskiftet oktober/november. Da var dagstemperaturen enda mer behageligere!

Når vi returnerer fra Frankrike har jeg tatt noen dager fri fra jobben, og da er planen å få til en Sverigetur, så får vi håpe at været blir like bra som i fjor. Da hadde jeg i utgangspunktet bare tenkt å være der ett døgn, men det ble tre overnattinger til slutt! Da ga jo så absolutt mersmak å dra dit i fjor, det var stille og rolig, og selv om snøen glimret med sitt fravær, så var det skikkelig julestemning i sentrum.

Flere båter som overvintret i gjestehavna (mange av gjesteplassene leies ut til vinteropplagsplasser om vinteren), var også pyntet til jul, både seilbåter og husbåter.

I fjor lå jeg i den ytterste gjestehavna siden det ble jobbet med nye flytebrygger og nytt opplegg i den innerste havna. Flytebryggene var på plass, men det var ikke strøm der, og er det noe man trenger om vinteren, spesielt når man skal overnatte, så er det litt lunk om bord også om natta! 

Jeg føler meg ikke helt komfortabel med å ha dieselvarmeren på om natta, så derfor bruker jeg vifteovn når jeg overnatter om vinteren. Nå som den indre gjestehavna for lengst er klar, så kommer jeg til å legge meg der. Så får jeg mindre vei å gå i tillegg. Håper virkelig at været blir like bra i år som i fjor.

Fram til da håper jeg som sagt på noen fine turer i november også! 

Denne husbåten var i alle fall pyntet til jul i Strömstad i fjor!