Ny tur med progbåten

IMG_1787Årets høstferie – som for mitt vedkommende er den kommende avspaseringsuka som er etter skolenes høstferie (som nå straks er over) – har jeg planlagt å tilbringe i båten. Jeg har ikke helt bestemt meg for om det blir svenskekysten eller nedover Vestfold/Telemark så langt jeg kommer før jeg må snu… Men begynnelsen av ferien starter med progkonsert i Hurum!

Været vil uansett avgjøre det meste, spesielt vinden og vindens retning. Mens det har vært fantastisk flott høstvær denne uka, er det selvsagt (som alltid når jeg planlegger båttur!) meldt grått og overskyet og kaldt i neste uke. Men såvidt jeg kan se ikke overhengende mye vind. Noe jeg har erfart kan snu seg fort.

Men det stopper ikke meg! Etter at båten nå er tett og mye sikrere enn for få dager siden, og jeg gjør noen bytter av slanger og andre ting før avreise, så føler jeg meg trygg ombord igjen. Og at det er kjølig og grått stopper ikke meg!

Det blir i så fall åtte dager i båten fra søndag til søndag, så det skal kunne by seg muligheter for å komme et stykke på vei. Naturligvis må jeg også ta med i beregningen at det blir mørkt mye tidligere nå i høst, så det betyr at jeg må tvinge meg til å være A-menneske den uken, slik at jeg hovedsaklig starter tidlig om morgenen og dermed kan få gjennomført lange etapper mens det ennå er lyst.

Blird et nytt besøk i Strömstad for å pante flasker?

Blir det nytt besøk i Strömstad for å pante flasker?

Og høsten kan jo være ganske uberegnelig på denne tiden, før værgudene roer seg litt etterhvert. Den erfaringen jeg har opparbeidet meg i løpet av snart tre år tilsier at jeg tar det som det kommer, åtte dager i båten skal jeg uansett gjennomføre – og sju nye overnattinger!

Akkurat nå heller det vel mest til at jeg prøver svenskekysten nok en gang – jeg har en søppelsekk med svenskepant jeg ikke har fått kvittet meg med ennå! Det er vel grunn god nok for nok en tur nedover på østre side av Oslofjorden…men helt sikker er jeg altså heller ikke!

Jeg kan jo også kombinere dette – ta vestsiden nedover til Horten for eksempel, besøke Preuss og deretter dra over til østsiden og fortsette sørover. Eller omvendt.

Å kalle dette for planlegging er vel egentlig noe overdrevent – jeg har bestemt uka og har et overordnet mål om sju dager i båt. Resten er opp til vær og vind og humør!

Det er slik båtlivet skal være!

Caamora Norway

Caamora Norway

Det som er 100% sikkert er at jeg starter søndag formiddag. Da skal jeg først innom Oksenøya for å tanke, og deretter setter jeg kursen mot Sætre der jeg skal på konsert.  Samme konsert som jeg forøvrig skal på dagen før, i Oslo!

Gleder meg veldig til disse to konsertene, som sammen med samme type konsert på Mysen i dag er en liten forsmak til en rockemusikal/rockeopera som settes opp i Norge i mai neste år.

Det er den engelske proglegenden Clive Nolan, kjent fra blant annet bandene Pendragon, Arena og Shadowland, som har skrevet musikalen, som blant annet har blitt framført i Londons West End.

Disse tre konsertene nå i oktober inneholder smakebiter både fra rockemusikalen og Nolans andre prosjekter.

«Alchemy» som for første gang framføres i Norge i mai neste år, vil ha Nolan selv i hovedrollen, flankert av Eirikur Hauksson (kjent fra blant annet Artch, Just 4 Fun og Magic Pie) samt lokale krefter fra Buskerud, Østfold og Oslo.

Det lokale Hurum-bandet The Windmill skal stå for musikken flankert av orkester og kor. Det er bandets Morten L. Clason som er ildsjel og initiativtaker til prosjektet. Samme mann er primus motor for We Låve Rock i Holmsbu i mai hvert år.

Musikalen neste år settes opp i Hurum, på Mysen fort og en egen konsert i Halden fengsel, siden snekkerverkstedet der skal stå for kulissene til oppsetningen. Prosjektet har også støtte fra Hurum og Eidsberg kommuner.

I Storbritannia driver Nolan sitt eget Caamora Theatre Company, som nå har fått en norsk avlegger, Caamora Norway.

Jeg gleder meg virkelig til denne helgen, en perfekt kombinasjon av musikk og båtliv! Regner med at jeg overnatter i båten i Sætre, før jeg tøffer videre mandag morgen.

Og det er ikke for sent å kjøpe billetter til forestillingene, både i kveld på Mysen, lørdag på Buckleys i Oslo og søndag på Sætre! Kjøp billetter her! Dette anbefaler jeg virkelig!!!

Og ser du en enbent skipper blant publikum er du velkommen til å slå av en båtprat innimellom! Men ikke når musikken er i gang, for er det noe jeg avskyr så er det folk som prater mens musikken er i gang!

%d bloggere liker dette: