Kaaaldt!

Det har vært stille i bloggen denne senhøsten/vinteren. Det går jo litt opp og ned med skrivelysten innimellom, og det er dessverre også et faktum at jeg ikke har vært ute på tur på snart to måneder!

Siste båttur ble tatt 8. oktober, og det begynner jo å bli en stund siden nå… Det har vært både helsa, dagsformen, lysten,  jobb og været som har vært årsakene til at jeg ikke har kommet meg ut med båten siden da.

Denne senhøsten har jeg også vært ute på tur i utlandet et par ganger, både til England og nå sist til Nice i Frankrike. Begge steder var det langt mer behagelig temperaturer enn her i landet.

Da vi dro fra Nice lørdag sist helg, så var det 15 varme grader i lufta, under mellomlandingen i Paris var vi nede i 6 grader og da vi landet på Gardermoen sent på kvelden ble vi ønsket velkommen av 13 minusgrader! 

At jeg har fått et lite kuldesjokk de siste dagene er det vel ingen tvil om!

Noe av det første jeg gjorde da jeg kom hjem var derfor å google restplasser til syden…

Havna i Nice 2. desember…

Jeg kom meg ned i båten i går og kunne konstatere at det var 11 minusgrader på utsiden og mer “behagelige” 4 minusgrader under kalesjen. Jeg skrudde likevel frostvaktene opp et par hakk…

Jeg har tatt ut noen feriedager denne uken (forrige uke var avspaseringsuke etter nattevakter) og hadde opprinnelig planlagt å ta en førjulstur med båten til Strömstad etter den positive opplevelsen jeg hadde i fjor.

I det minste lite med snø…

Men i fjor på denne tiden var det mellom 3-5 plussgrader da jeg dro og mens jeg var i Strömstad, de første minusgradene dukket først opp på siste etappe fra Fredrikstad og hjem til Nesodden. Å ta denne turen nå i 11 minusgrader frister rett og slett ikke, selv om været ellers er pent med tanke på for eksempel vind og slikt.

Kaaldt…

Men den lange kuldeperioden har ført til at det har kommet is flere steder også. I fjor overnattet jeg i Son på turen sørover. Der ser jeg på webkameraene at det har kommet noen isflak allerede i havna. Å dra gjennom Mossesundet kan også se ut til å bli vanskelig, da bilder derfra viser at det har lagt seg is der også, slik at jeg uansett må dra på utsiden av Jeløya. 

Akkurat det er ikke noe stort problem, men det kan jo hende at jeg støter på is andre steder på veien også, og må ta noen omveier. Med tanke på at det er lite med dagslys nå også, så kan omveier bety kortere tid til å komme seg til en egnet overnattingshavn – en havn som må ha strøm for både lading av batterier og tining av frossen kropp med vifteovn om bord… 

Heldigvis er det ikke antydning til noe is i havna i Strömstad!

Foreløpig har jeg havnet på den konklusjonen at jeg i alle fall utsetter den avreisen til Strömstad noe. Jeg ser at det skal bli et væromslag i slutten av uka, til og med varmegrader i helga her på Oksval på Nesodden, så jeg skal se det litt an. Jeg har jo lyst å prøve å gjennomføre den turen, men akkurat i dag er lysten ikke spesielt stor!

Jeg skal ikke på jobb før onsdag 13. desember, så jeg har fortsatt mulighet til å komme meg fram og tilbake!

November i år har jo vært rekordkald, og i alle fall med tanke på de to siste årene har det også vært mye mindre nedbør, så jeg har vel kanskje blitt litt bortskjemt med tanke på å kunne bruke båten senhøstes og på vinterstid.

Blir det like kaldt til neste vinter, så kommer jeg nok til å vurdere å ta båten på land i vintermånedene, i alle fall så lenge jeg ikke har en lukket båt, som jeg nok drømmer litt om (spesielt om vinteren!), men som foreløpig er nettopp det, kun en drøm…

 

Related Images: