Båtsesongen 2023 – besøkstall

Denne uken kommer det andre oppsummeringsinnlegget, og denne gangen handler det om statistikk og besøkstall. Kanskje ikke så veldig interessant for andre enn meg, men det er nå likevel et av de faste oppsummeringsinnleggene!

Jeg kjører to forskjellige statistikkprogrammer på bloggen min, og i år er de noe uenige når det gjelder besøkstallene, men ganske samstemte når det gjelder resten av statistikken.

Det mest konservative statistikkprogrammet viser at jeg hadde en liten nedgang i besøk i fjor, mens det andre viser at jeg hadde en oppgang! I denne oppsummeringen skal jeg holde meg til det mest konservative, men tenkte likevel jeg skulle opplyse om forskjellen når det gjelder besøk.

Det første programmet mener at jeg hadde 40.884 unike brukere på besøk i fjor, noe ned fra 2022 da jeg satte ny rekord med 42.073. Daglig hadde jeg i gjennomsnitt 111 unike besøk, ned fra 115 året før. Det er jeg egentlig fornøyd med – ikke var det korona i fjor, og ikke lå jeg på sykehus mens båtkollegaer pusset opp båten, så slikt sett er det jo et helt greit tall!

Juli var en fin måned for bloggen, selv om jeg ikke var så mye på tur – men iskjøp i Middagsbukta ble det tid til!

Beste måned – og der jeg satte rekord – var juli med 9505 unike brukere. Forrige rekord ble også satt i juli i fjor, da med 9408. Jeg satte også ny rekord for antall besøk i januar og februar, mens fram til høsten var det ganske jevnt og tett opp mot fjorårstallene. Unntaket er de tre siste månedene. I disse månedene faller besøket uansett, men i fjor mistet jeg også litt skrivelyst og var heller ikke ute på så mange turer, og med lite aktivitet på bloggen, så faller også besøkene.

Når det gjelder det andre statistikkprogrammet, så mener det at jeg totalt hadde 44.013 unike brukere på besøk, opp fra 43.610 i fjor – altså ny rekord. Forskjellen er jo ikke veldig stor, så jeg vil vel konkludere uansett med at også 2023 var et godt bloggår.

Og som jeg alltid bruker å nevne når jeg tar disse oppsummeringene, så er ikke dette rosabloggtall på noen måte, men for en sær blogg skrevet av en gubbe som passerte 60 i fjor, så er jeg mer enn fornøyd!

Så er det jo greit å nevne at antall unike brukere, som jeg holder meg til, er annerledes enn aktuelle besøk. Jeg har jo besøkstall på flere hundre tusen, men det er fordi det regnes ut etter hvor mange innlegg og sider en unik bruker besøker. Så én bruker kan jo lese mange innlegg og være lenge på siden. Men jeg synes det blir litt galt å bruke disse tallene.

Og når vi først er inne på innlegg, så har jeg jo en liste over de mest leste også. Det overlegent mest leste er et jeg skrev ganske tidlig i sesongen og som omhandler prisstigningen hos flere av gjestehavnene, hvor jeg var ganske kritisk til noen av dem. Dette innlegget har blitt lest over dobbelt så mye som de mer vanlige innleggene, så derfor består listen under av 11 innlegg, gjesthavnsinnlegget og deretter ti av de mest leste mer vanlige innleggene. Gjestehavnsinnlegget ble også oppdatert med nye havner og priser underveis.

Utenfor Skärhamn. Innlegget mitt om “Den gråhårete sesongen” – inspirert av et uttrykk båtkollega Lars H. kom med da vi lå der sammen, var et av de mest leste i fjor.

Gjestehavnsprisene stiger

Den gråhårete sesongen
Ti år som båteier!
En ny vri
Årets første tur med døtrene
Oppussing utsatt igjen
Påskens workout
Dårlig start på båtsesongen for flere
Ferieplanlegging og flaks
Fortøyningsproblemer for enbeinte aleneskippere
Årets hovedbåtferie er i gang

 

Det er også til stadighet noen eldre innlegg som havner høyt oppe på listene over mest leste innlegg. Og det er gjerne gjengangere, innlegg som blir lest ofte uansett, og som kanskje er mer generelle og dukker opp i søkeresultatene.  I fjor gjaldt dette spesielt innleggene om Morsomme båtnavn (fra 2016), Første natt på svai (i bøye) (fra 2020), 12 nyttige ting i båten (fra 2017),  og I bulkfart som guttunge (fra 2018).

 

Jeg har også endel faste sider med mer statisk informasjon. Flere av disse er ganske så mye lest, og er også typiske sider som dukker opp i søk.
Om Tresfjord
Om båten
Septiktømming
Havnebesøk (kronologisk)
Distansetabell 2
Bruke båt om vinteren
Distansetabell

Vettnet på Nord-Koster er faktisk fortsatt den eneste gjestehavna på Koster som jeg har ligget i.

 

En oversikt jeg jobber mye med, og som jeg heldigvis ser blir mye brukt, er gjestehavnsoversikten min. Som vanlig er det en god del svenske gjestehavner også, De mest besøkte i fjor er disse:

Vettnet
Fjällbacka
Resö
Hunnebostrand
Fredrikstad
Strömstad
Edholmen
Urke
Marineholmen
Sætre

Av andre ting fra statistikken kan jeg ta med at Chrome, Safari og Firefox er de mest brukte nettleserne fra de som besøker meg, og at de fleste benytter stasjonær PC eller bærbar PC samt smartmobiler og nettbrett når de leser bloggen.

Holder vi besøk fra nettindekseringsroboter unna, så er det mest lesere fra Norge og Sverige, men også besøk fra Nederland, Tyskland, Polen, Danmark og Ukraina.

Når det gjelder søkemotorer/nettsteder som blir brukt for å finne bloggen, så er Chrome overlegent mest brukt, framfor Facebook og Båtplassen. Deretter følger Bing, Startsiden, Yahoo og Duckduckgo.

Det får være årets statistikkoppsummering for denne gang. I neste uke kommer jeg med den siste, og da skal jeg prøve å velge ut noen av mine favorittbilder fra fjoråret.

Related Images:

Én kommentar til «Båtsesongen 2023 – besøkstall»

  1. Jeg synes dette er fantastiske tall. Skikkelig moro at du får responsen du får!
    Men du skriver godt! Og su deler båtglede! Bare fortsett!

Kommentarer er stengt.