Category Archives: Fiske

Mørketiden er over oss

Vi har nå kommet til den delen av året som gjør det noe vanskeligere å føre et aktivt båtliv. Og stikkordene her er sommertid og mørketid. Sist helgs klokkejustering er nemlig ikke godt nytt for en som bruker båten året rundt.

Hummersesongen i gang

Jeg har aldri spist hummer, og jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Den ser ut som et gigantisk insekt fra en eller annen B-skrekkfilm og det frister ikke å spise den.

Første fangst på 30 år

Faste lesere av denne bloggen har kanskje fått med seg at jeg har vært mer opptatt av å tøffe rundt med snekka, ta bilder og oppleve nye steder enn jeg har vært av den andre hovedsysselen når man er i båt: Å fiske! Men nå har jeg opplevd å få napp!

Sløye eller slakte?

Da jeg vokste opp og lærte å fiske het det alltid at fisken skulle sløyes. Senere ble det også til at uttrykket “rense” ble brukt. Men nå ser jeg at stadig flere bruker ordet “slakte” også om fisk. Det skurrer litt for meg.

Lite med fisk…

Jeg har har ennå til gode å fiske noe særlig i båten. Forrige helg var jeg ute på tur nummer tre i år, og da jeg holdt på å løsne fortøyningene for å dra, kom den gående en kar langs brygga. – Ut på fisketur? spurte han. – Nei, bare en tur for å trekke frisk luft, svarte jeg.

Hummer og kanari

TrollHummersesongen har nå pågått i halvannen uke. Tilfeldigvis har båten vært på land i starten og jeg har ikke fått brukt den så mye som jeg ville. Men i helgen begynte jeg jo på en liten høstferie, og kan konstatere at ingenting har endret seg. Hummerteinene ligger over alt!

Så har jeg faktisk fisket!

IMG_1468Noe av det første jeg gjorde etter å ha kjøpt båten i oktober 2013 var å kjøpe et par billige fiskeharper på XXL. Jeg fisket veldig mye før i tiden, men nå er det vel nærmere 25 år siden sist. Og enda lengre siden jeg fikk napp. Noe jeg ikke fikk denne gangen heller…

Sjømat og slikt

Jeg er glad i fisk, men den øvrige sjømaten er jeg en nybegynner på. Det burde kanskje ikke være slik når jeg er så ofte ute på sjøen som jeg er. Men på denne tiden av året er jeg mer opptatt av å unngå å kjøre på hummerteiner og få dem i propellen enn jeg er interessert i hva som befinner seg inne i teinene.

Om å drepe fisk

Jeg har ennå til gode å dra opp en fisk om bord i Bergtatt. Jeg har jo kjøpt inn noe fiskeutstyr, men jeg har vært for mye opptatt av å bare kose neg i båten og daffe rundt på fjorden til at jeg egentlig har tenkt så mye på fiske.

Neppe noe fisking i år

Det blir kaldere og kaldere nå og selv en veldig entusiastisk og nyfrelst båteier som meg innser at det går mot slutten nå. Og i båten ligger to harper som sannsynligvis ikke blir brukt i år.

På tide å fiske litt?

IMG_0126Litt rart kanskje, men hittil har jeg bare tatt båten ut rett og slett for å ta en tur. Fisking har det blitt dårlig med, selv om jeg har tenkt tanken. Men det er dårlig med fiskesaker for tiden, så her blir vel det neste å dra til butikken og kjøpe en pilk eller to og noen harper. Har jo rukket å få et par tips om gode fiskesteder, så det er kanskje noe jeg kan få lokket ungene med på også?

Sette snik

Er det noen av mine lesere (ja, statistikken for bloggen viser at jeg faktisk har noen!) som vet om det er noen regler for å sette snik i Oslofjorden? Og heter det snik her nede, mon tro? Det er en av mine beste barndomsminner som dukker opp. Jeg skal prøve å forklare nærmere hva jeg mener.