Opp- og nedturer i 2016

Da har jeg kommet til kåringen av det beste og det verste som jeg opplevde i båtlivet i 2016. Det ble heldigvis mest av det første.

Fjällbacka

Oppturene

Den fineste opplevelsen jeg hadde med båten i fjor må være, tross dårlig vær med regn og mye vind, den første båtferien med rederinnen. Kjærligheten blomstret og hun var blid og positiv hele tiden, selv om hun i ettertid har nevnt noe om at hun kanskje helst vil holde seg til helgeturer heretter, i påvente av litt større båt med bedre plass…

Del 1 – Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7Del 8Del 9 – Bildegalleri

Strömstad

 

Nummer to er også like klar, båtferien med døtrene mine, som jeg endelig fikk med meg til Sverige. Her ødela også været for oss, faktisk såpass at vi måtte snu, men likevel er jeg veldig takknemlig for å ha to positive ungdommer som koser seg i båten og synes det er gøy likevel!

Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7 – Bildegalleri

 

Bolærne

Tredjeplassen er også like klar, jeg tror været som jeg opplevde i april da jeg dro ned til Tønsberg og hentet yngstejenta for så å dra over til Østre Bolærne må ha vært det beste i hele 2016, selv om det var noe kjøligere enn senere på året.

Del 1Del 2Del 3 – Bildegalleri

Håøya

 

 

Gutteturen i juli var også en innertier! Flotte og morsomme kollegaer som jeg trives utrolig godt med både på jobb og etter jobb. Værgudene ville være med på festen, så vi hadde nok en gang 100 prosent klaff. 

Del 1 – Del 2 – Del 3 – Bildegalleri

We Låve Rock 2016

 

Inn på fem på topp-lista må også den årvisse turen med “Progsnekka” som båten blir omdøpt til i slutten av mai hvert år. Da går turen til Holmsbu for festivalen i låven på Holm gård, We Låve Rock, som jeg har deltatt på hvert eneste år siden starten. Det har blitt en tradisjon å ta båten fra Nesodden og rundt Hurumlandet, sove i båten i gjestehavna og dra hjemover dagen etterpå. Fantastisk musikk og fantastisk flotte folk som står bak. 

Del 1Del 2Del 3Bildegalleri

En litt uoffisiell opptur sniker jeg også med her, men den er forsåvidt ikke båtrelatert. Turen til Albir i Spania, der jeg endte opp med å svømme i et basseng for første gang etter amputasjonen, og oppdaget at det gikk greit å svømme med halvannet bein… 😀

Nedturene

Oversikten over nedturene er mye mindre i 2016. Det var egentlig ikke noen store nedturer bortsett fra én, og det var da jeg mislyktes totalt med å prøve meg som handyman og skulle skifte skroggjennomføring. Det gikk rett til helv… Gjennomføringen knakk da også, og til slutt betalte jeg heller et par tusenlapper til havnesjefen for å få det gjort! Men da er da også båten blitt mye tryggere!

En ripe i lakken –  Hell i uhell

Været i de to hovedferiene med båten til Sverige i sommer var heller ikke optimalt, og kanskje også en liten nedtur. Båtferien med rederinnen var preget av vind og mye regn og bare tilfeldige solgløtt. Rederinnen ble kanskje ikke helt båtfrelst heller, hun ymtet frampå om at det kanskje var bedre med en større båt hvis vi skulle ut på slike ukelange turer…

Når jeg dro med jentene noen uker senere var været omtrent det samme, vinden var imidlertid mye verre, det gikk såvidt over Sekken til Strömstad (selv om jeg vurderte å snu av hensyn til jentene), og da vi prøvde oss på Gula Humpen måtte vi snu. Men vi hadde et par flotte dager også.

Jeg håper på bedre vær i 2017!

LAGT TIL 06.01: Jeg glemte jo helt av en av de største nedturene! Det lille 20 minutters uværet i januar som skadet båthavna såpass mye at jeg ikke fikk adgang til båten på flere uker! Heldigvis fikk ikke båten min skader, men siden dette også betød at all strømmen forsvant, så var jeg veldig urolig da jeg jeg endelig fikk adgang til båten igjen! Men heldigvis hadde temperaturen falt imens og det hadde ikke oppstått noen skade på motoren!

%d bloggere liker dette: